Breaking News

‘DAIŞ çetesi gibi AKP’nin de sonu gelecek’

QAMIŞLO/DÊRİK – Cizîr kantonu kentlerinde Bakurê Kürdistan özyönetimi direnişini desteklemek amacıyla sınır hattındaki eylemler bugünde devam ediyor. AKP katliamları lanetlenirken, halkın direnişi selamlandı. “DAIŞ çetesi gibi AKP’ninde sonu gelecek” denildi.
QAMİŞLO
Rojava’nın Qamişlo kentinde Bakurê Kürdistan özyönetimi direnişini desteklemek amacıyla sınır hattındaki eylemler bugünde devam ediyor. Yüzlerce yurttaşın yanı sıra kesintisiz bir şekilde devam eden Bakur halkıyla dayanışma eylemlerine bugün Hilêliyê Mahalle meclisi ile Qamişlo kültür hareketi de katıldı.
Qamişlo’nun sınır köyü Sêgirka’ya akın eden yurttaşlar Kurdi sembollerle eylem alanına giriş yaptı. Eylem alanında AKP’nin katliamcı uygulamalarına lanetler yağarken, Bakur halkının öz yönetim direnişi selamlandı.

Burada Hilêliyê mahalle meclisi  yöneticilerinden Nûhat Ehmed ile TEV-ÇAND üyeleri yaptıkları konuşmalarda, Bakur halkının her zaman yanında oldukları belirtilirken, direnişleri selamlandı.
AKP’nin sindirme amaçlı devreye soktuğu topyekun savaşın, halkın iradesi karşısında yenilmeye mahkum olacağı dile gelen konuşmalarda Rojava halkının Bakur direnişiyle her açıdan birlikte olacağı vurgusu yapıldı.
Konuşmalar ardından kültür hareketi hünerlerini sergileyerek devrimci şarkılar seslendirdi.
DÊRİK
Derİk’te Şehit aileleri Bakur direnişi için sınırda
Aynı amaçla Derîk’te Şehit Aileleri Endîwr köyüne giderek Erdoğan/AKP’ye “sizinde DAIŞ çetesi gibi sonunuz gelecek” denilerek, Bakur halkının direni selamlandı.
Bugünkü nöbet eylemlerini devralmak için Derik’ten Beravê ve Koçerat bölgesinde Şehit Aileleri sınır köyü Endîwr’a hareket etti.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Kürdistan Özgürlük Hareketinin bayraklarını taşıyan analar aralıksız bir şekilde ‘Biji Berxwedan’a Bakur’ sloganlarını eşliğinde sınıra eylem alanına doğru yürüyüşe geçti.
Şehit aileleri adına konuşan Nayîf Dêrik ve Sûhad Mihemed Bakur şehitlerini anarak sözlerine başladı. Rojava’da DAIŞ çetelerine karşı halkın zaferi nasıl edildiyse Bakur’da da halkın AKP faşizmine karşı zaferi elde edeceği vurgulandı. Yine AKP’nin insanlık suçu işlediği dile getirilen konuşmalarda uluslararası alanın sessizliğinin de AKP’nin katliamlarına ortak çıkmak olduğu anlamını taşıdığı kaydedildi.
(ad)
ANHA

No comments