Breaking News

Tişrîn’e yönelik saldırı girişimine ağır darbe

HABER MERKEZİ – YPG, DAIŞ çetelerinin Tişrîn Barajı’na yönelik saldırı girişimine güçlerinin ağır darbe indirdiğini bildirdi. YPG, çetelere ait mayın yüklü bir aracın tümden imha edildiğini, 3 çetenin öldürüldüğünü belirtti.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yayımlayarak, 30 Ocak günü El Nusra ve Ehrar El Şam çetelerinin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik havan toplarıyla bir saldırı düzenlediğini belirterek, “Cendol yolu üzerinden düzenlenen saldırılara güçlerimiz anında karşılık vermiştir. Alanda yaşanan şiddetli çatışmalarda çetelere ait 1’i doçka yüklü 3 askeri araç güçlerimiz tarafından darbelenmiştir. Yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” denildi.
Çetelerin sızma girişimine karşı YPG’den operasyon
YPG açıklamasının devamında şunlar belirtildi. “30 Ocak günü saat 09.00’da DAIŞ çeteleri Tişrîn barajının güneydoğusunda bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Mayın yüklü araçla güçlerimizin denetimindeki alanlara sızmaya çalışan çete grubu takibe alınmış ve saat 09.45’te güçlerimiz çetelere yönelik bir operasyon başlatmıştır. Operasyon sonucunda mayın yüklü araç tümüyle imha edilmiştir. Operasyon sonucunda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüş, 1 çete de yaralanmıştır.
Abdulrezak köyüne yönelik saldırılar tümüyle püskürtüldü
30 Ocak günü saat 04.00’da DAIŞ çetelerinin Eyn İsa kasabasının doğusunda bulunan Abdulrezak köyüne yönelik düzenlediği saldırıyı tümüyle püskürten güçlerimizin alanda arama-tarama faaliyeti yürütmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 1 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 2 adet mayın, 1 adet telsiz cihaz ve çeşitli askeri malzemeler ele geçirmiştir.”
(ad)
ANHA
 
 

No comments