Breaking News

Rusya: Ehrar El-Şam ve El-Nusra Cenevre-3’e katılmayacak

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Ehrar El-Şam ve El-Nusra çetelerinin “terörist” örgütler olduğunu belirterek, bu iki grubun hiçbir şekilde Suriye yönetimiyle geliştirilecek diyaloglarda muhalefet listesinde yer alamayacaklarını söyledi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, 25 Ocak’ta yapılması planlanan Cenevre görüşmelerine Suriye yönetiminin katılacağını,  ancak Suriye’ye Destek Grubu ülkelerinin katılmayabileceğini belirtti. “Böyle bir ihtiyaç yok” diyen Gatilov, Suriye muhalefet listesi hazırlanmadan siyasi sürecin başlayamayacağını söyledi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Avrupa Birliği ile yaptıkları görüşmede Cenevr-3 toplantısı için Ehrar El-Şam ve Cebhet El-Nusra çetelerinin muhalefet listesinde yer almasını kabul etmeyeceklerini belirterek “çünkü her iki grup ta teröristtir. Bu nedenle katılmalarını kabul etmeyeceğiz” dedi.
Gatilov, muhalefeti temsil edecek olan listede siyasi çözümü kabul etmesi gerektiğini, ancak  bu iki grubun savaş yanlısı olduklarını söyledi.
Rus yetkili, bazı muhaliflerin siyasi sürecin dışında yer alması durumunda Suriye kararını desteklemeyeceklerini de kaydetti.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, dün de Moskova’da Demokratik Suriye Meclisi heyetiyle görüşmüş, görüşmede Suriye krizinin siyasal yolardan çözülebilmesi için Suriye halklarını temsil eden kesimlerin dengeli ve eşit bir şekilde Cenevre-3’teki diyalog masasına oturması gerektiği konusunda ortak görüşe varmıştı.
(aç)
ANHA

No comments