Breaking News

YPG’li Civan Mihemed Qamişlo’da toprağa verildi

QAMIŞLO – 1 Ocak 2016’da Hol bölgesinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Civan Mihemed’in cenazesi bugün Qamişlo’da yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle Şehîd Delîl Sarûxan mezarlığında toprağa verildi.
1 Ocak 2016’da Hol bölgesinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Civan Mihemed’in cenazesini uğurlamak üzere aralarında Demokratik Özerk yönetim temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce Qamişlolu, siyasi parti temsilcileri ve Şehit Aileleri Kurumu üyeleri Enteriyê mahallesindeki Mala Gel (Halk Evi) önünde toplandı.
“Şehid Namirin” sloganlarıyla Civan Mihemed’in cenazesini buradan alarak omuzlayan kitle, Şehîd Delîl Sarûxan mezarlığına doğru yürüyüşe geçti.
Şehitlikte YPG savaşçısı için askeri tören düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu.
Törende Cizîr kantonu Yasama Meclis Eş Başkanı Hekem Xelo, Qamişlo Şehit Aileleri Kurumu üyesi Mihyedin Hesen yaptıkları konuşmalarla şehidin ailesine ve Rojava halkına başsağlığı diledi.
Konuşmacılar, çetelerin arkasındaki karanlık güçlerin Rojava’da Kürtlerin ve bölge halklarının iradesini zayıflatmayı amaçlayan saldırılarına dikkat çekerek, halkların onurluca ve özgürce bir arada yaşamalarını sürdürebilmek için canlarını feda etmekten çekinmediklerini, bunun için de Rojava halklarının iradesinin asla kırılamayacağını belirtti.
Konuşmalarda AKP/Erdoğan’ın Rojava ve Bakur’da kürt halkına yönelik barbar uygulamaları da kınanarak Bakurê Kurdistan halkının onurlu direnişi selamlandı ve Rojava halkının tüm imkanlarıyla Bakurê Kurdistan halkının direnişine destek olmaya devam edeceği ifade edildi.
Konuşmalar ardından şehidin kimlik bilgileri okunarak şehadet belgesi ailesine teslim edildi. Şehit Ciwan’ın ailesi de sonuna kadar evlatlarının mücadelesine bağlı kalacaklarını söyledi.
YPG’li Civan Mihemed’in cenazesi tören sonunda alkış ve zılgıtlarla, “Şehid Namirin” sloganları arasında toprağa verildi.
(aç) 
ANHA

No comments