Breaking News

PYD gençliği: MSD Suriye’yi temsil ediyor

ALVA OSÊ
HESEKÊ – PYD gençliği Demokratik Suriye Meclisi’nin (MSD) Cenevre 3 katılımı ve katılmamasını değerlendirdi.
PYD gençliği Demokratik Suriye Meclisi’nin (MSD) Cenevre 3 katılımı ve katılmamasını değerlendirirken, ENKS’nin imza toplayarak halkı kandırmasını kınadı.
PYD gençlik üyesi Şêraz Hesen konu ile ilgili olarak şöyle konuştu;”MSD sadece Kürtleri temsil etmiyor. MSD tüm Suriye halklarını temsil ediyor. Eğer MSD Cenevre 3’e katılırsa Suriye’de çözüm için önemli bir adım atılmış olur. Eğer MSD Cenevre katılmazsa toplantıdan çözüm çıkmayacaktır.”
Hesen, topraklarından kaçanların kendi çıkarlarının peşine düştüklerini dolayısıyla bu kimselerin halkların acısını unuttuğunu bu nedenle halkları temsil etmediklerini kaydetti.
PYD gençlik üyesi Ciwan Seydo  ise konu ile ilgili olarak şunları kaydetti;”Yer yüzünde yaşanmayanlar, Suriye’deki çatışma döneminde yaşanmıştır. Cenevre 1 ve 2, Riyad toplantısından hiç bir sonuç çıkmadığı gibi bu toplantılara Suriye halklarını temsil edenler alınmamıştır. Bu toplantılara katılanlar Suriye’de karanlık güçlerin çıkarları doğrultusunda hareket edenler dahil edilmiştir.”
Hesen ve Ciwan son olarak ENKS ve diline karşı savaşan bazı ENKS’lilerin uygulamalarına değinerek, bu kişi ve kurumların halkı kandırmak olduğunu belirttiler.
(my)
ANHA

No comments