Breaking News

HPG gerillalarından intikam eylemi

HABER MERKEZİ –  HPG, Sur, Silopi ve Cizre de sürdürülen bu katliam saldırılarına karşı gerilla güçlerinin Amed’in Kocaköy ilçesinde kapsamlı bir intikam eylemi düzenlediğini bildirdi.
HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devleti asker, polis ve her türden çete yapılanması ile bugün Kürdistan’da insanlık dışı bir savaş yürüttüğünü kaydetti.
Sur, Silopi ve Cizre de sürdürülen bu katliam saldırılarına karşı gerilla güçlerinin Amed’in Kocaköy ilçesinde kapsamlı bir intikam eylemi düzenlediğini belirten HPG, “16 Ocak günü saat 17.00’de Amed’in Kocaköy ilçesine bağlı Jandarma karakoluna ve emniyet müdürlüğüne yönelik eş zamanlı gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde karakol binası hedeflenmiş, etkili bir şekilde B7 roketatar silahlarıyla vurulmuştur. Eylem sonucunda düşmanın ölü ve yaralı sayısı netleştirilemezken, eylemden sonra 3 ambulans olay yerine gelerek ölü ve yaralıları kaldırmıştır” denildi.
HPG açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:
17 Ocak günü saat 14.30 – 16.00 arasında 2 Skorsky tipi helikopter Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakoluna doğru giderken; 3 Kobra tipi helikopter de Şehit Gafur tepesini vurmuştur. Bunun üzerine Gerilla güçlerimiz de Kobra tipi helikopteri vurmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda 1 Kobra tipi helikopter darbelenmiş ve Oremar karakoluna geri çekilmek zorunda kalmıştır.
16 Ocak günü saat 23.30’da TC ordusuna ait savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Kınyaniş köyünü bombalamıştır”.
(uş)

1 comment:

  1. hewal roza avcı faşistler tarafından öldürülmüştür.Başımız sağolsun

    ReplyDelete