Breaking News

YPJ saflarında genç bir annenin özgürlük serüveni

XUNAV ÎSA
KOBANÊ – 16 yaşında zorla evlendirildi. Baskılarla dolu geçen 8 yılı zehir evliliği ardından genç bir anne olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da YPJ saflarına katıldı. YPJ saflarına katılarak “özgür bir yaşamı seçtim ve bundan asla vazgeçmeyeceğim’’ diyor
Mizgîn Sirrîn 23 yaşında Kobani’li genç bir anne. Daha 16 yaşındayken kendisinden 13 yaş büyük olan dayısının oğluyla zorla evlendirilir. Münbiç’te yaşamaya başlayan Sirrîn’in bir kız bir de erkek çocuğu dünyaya gelir.
Mizgin trajedilerle süren evliliğini 8. yılda, 2014’te evi terk etmek suretiyle bitirip ailesinin yanına sığınır. Mizgin yeni bir sayfa açmaya kararlıdır ancak çocukları geride, Münbiç’te bırakmak zorunda kalmıştır. Eşinin ailesi başta iki çocuğunu da Mizgîn’in yanına gönderir. Fakat sonra tekrar kendisinden zorla koparırlar.
Trajedisi bununla sınırlı olmayan Mizgîn, 15 Eylül 2014’te DAIŞ çeteleri Kobani’ye saldırdığında annesiyle birlikte Bakurê Kürdistan’a göç etmek zorunda kalır. Yeniden yurtlarına dönmesi 26 Ocak 2015’te kent merkezinin DAIŞ çetelerinden temizlenmesi ile olanaklı hale gelir. Hayatında yeni bir sayfa açmak isteyen Mizgin Kobani’ye geri döndüğünde kendi kaderini özgürlükle yazmaya karar verir ve YPJ saflarına katılır.
ANHA’ya konuşan Mizgîn; ‘’Eskiye dönük bir yaşamı artık kabul edemiyordum. Bundan dolayıdır ki düşüncemde, güçlü bir kişiliğim ve özgür bir iradeye sahip olabilmek vardı. Bunun için de hayatın tüm sıkıntılarına karşı durmayı bilecektim’’ dedi.
Devrimci bir yol
Mizgîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da YPJ saflarına katılır. Yıl 2015’i göstermektedir. YPJ saflarında önce siyasal ve askeri eğitim alır. Adını Binevş Sterk olarak değiştirip Kobani’li savaşçılardan biri olur.
YPJ saflarında ilk görevi, savaşçıları cephelere taşımaktır. Daha sonra QSD’nin 2. hamlesi olan Tişrîn operasyonu kapsamında Kobani’nin güneyi kırsalı operasyonunda yerini alır.
Çocuklarının özlemini kalbinde büyütüyor
‘Savaşçı anne kadın’ Binefş Stêrk, çocuklarına yeniden kavuşmanın özlemini yüreğinde taşıyor. Çocukları için; ‘’bilsinler ki anneleri YPJ saflarında bir özgürlük savaşçıdır’’ diyor.
Sonuna kadar savaşçı arkadaşlarımla özgürlük mücadelesi verecem diyen Mizgin, sözlerini şöyle bitiyor: ’’özgür bir yaşamı seçtim ve bundan asla vazgeçmeyeceğim.’’
(ad/ac)
ANHA

No comments