Breaking News

YPG savaşçıları mezarları başında anıldı

DÊRIK – Ocak 2015’te Cezaa kasabası direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Muhsin Mihemed ve Îsam Şibilî mezarları başında anıldı.
Girê Legê’nin Cezaa kasabası direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Muhsin Mihemed ile  Îsam Şibilî Xebat Dêrik Şehitliğinde şehadetlerinin yıl dönümünde mezarları başında anıldı.
Anma törenine yüzlerce yurttaşla birlikte onlarca YPG/YPJ savaşçısı katıldı. Devrim şehitleri anısında bir dakikalık saygı duruşu ardından YPG adına Hawar Zagroz bir konuşma yaptı. Zagros: “YPG/YPJ olarak şehitler gerçeği ışığında yürüyecek, sonuna kadar özgürlük mücadelelerinin takipçisi olacağız. Bir kez daha iki şehit yoldaşımız şahsında tüm Kürdistan şehitlerini anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Zagros, Bakurê Kürdistan’da devletin vahşi saldırılarına karşı özyönetimde ısrar eden direnen Kürdistan halkını selamladı.
Hawar Zagroz’un ardından TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Ferhat Dêrik şehit ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, faşizme karşı direnirken bedelinin de olacağı vurgulayarak şunları söyledi: “bildiğiniz gibi direnişin olduğu yerde şehit de olur. Kürt halkı eşsiz bir direniş sergilemekte. O yüzden başarıyı elde edecektir. Yine şehit vereceğiz ama özgürlük mücadelemiz kazanacaktır.”
Şehit aileleri anısına konuşma yapan Qehreman Mihemed, şehitlere bağlılık sözünü yineleyerek, özgürlük mücadelesinin ardılları olacaklarını söyledi.
Bakur şehitlerinin de anan Mihemed, Bakur’daki direnişi selamladı.
(ad)
ANHA

No comments