Breaking News

YPG’nin kurucu komutanı Xebat Derik mezarı başında anıldı

DÊRIK – YPG’nin kurucu komutanı Xebat Dérik, şehadetinin 4. yıldönümünde Dérik’te düzenlenen ve binlerce yurttaşın katıldığı törenle anıldı.
Cizîr kantonu kentlerinden ve Dérik’ten binlerce yurttaş, demokratik özerk yönetim heyeti, YPG kurucu komutanı Xebat Derik’i anma merasimine katılmak için Derik’teki Şehid Xebat şehitliğine aktı.
Yurttaşlar, güller, Kurdi semboller, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri  ve Şehit Xebat Derik’in fotoğrafları eşliğinde mezarlığa gelerek, burada “Şehid Namırın “ sloganları attı.
Cizir kantonu heyeti ve yasama meclisi eşbaşkanı Hekem Xelo, Şehit Aileleri Konseyi başkanı Rêzan Gulo, Savunma Konseyi başkanı Ebdilkerîm Saroxan, Maliye Konseyi başkanı Remziye Mihemed,  Kadın Konseyi başkanı Emîn vakî e Umer, Toplumsal İşler Konseyi başkanı  Dijwar Ehmed, İçişleri Konseyi başkanı  Kenan Berekat, Yasama meclisi divan üyesi  Perwîn Mihemed Emîn merasimde hazır bulundu.
TEV-DEM yetkilisi Henîfe Hisên ve bir çok YPG/YPJ ve Asayiş üyesi de merasimde hazır bulundu.
Şehitlikte askeri tören düzenlendi.
Ardından YPJ lomutanı  Newroz Ehmed konuştu. Newroz Ehmed, konuşmasına efsane komutan Xebat Derik’i ve şehit düşen tüm özgürlük savaşçılarını anarak başladı.
Newroz Ehmed konuşmasının devamında  efsane komutan Xebat Derik’in mücadele hayatını anlattı.
Ardından TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi  Henîfe Hisên bir konuşma yaptı.
Henîfe Hisên komutan Xebat Derik’in mücadelesine dikkat çekerek şunları söyledi;”Biz komutan Xebat’ın yolunun takipçisi olacağımızın sözünü verdik. Halkların kardeşliğini, özgür ve demokratik toplumu esas alan sistemin kurulmasına devam ediyoruz. Biz her dönem kapitalist zihniyete karşı her yerde özellikle de Ortadoğu’da mücadelemizi sürdüreceğiz. ”
Hisên konuşmasında AKP hülümetinin Bakuré Kürdistan halkına kariı geliştirdiği soykırım ve katliam saldırılarını kınayarak, direnen Bakur halkını da selamladı.
Savunma Konseyi başkanı ise şöyle konuştu;” YPG gücünü kurucu komutanı Xebat Derik’ten alıyor. Şimdi Demokratik Suriye Güçleri içindeki oluşumlarda gücü buradan alıyor. Ve bugün bütün insalık için savaşıyor “
Anma esnasında Cizira Botan’dan bir şehit aileleri üyesi telefonla bağlanarak şunları belirtti;” Cizira Botan direnişinin sıcaklığı ve annelerin zılgıtları komutan Xebat Derik ve tüm şehitler içindir. Gücümüzü özgür yaşam için canlarını feda eden savaşçılarımızdan alıyoruz.”
Şehit Xebat Derik’in ailesi adına ise kardeşi  Şivan Ehmed konuştu. Ehmed, konuşmasında bütün özgürlük şehitlerini anarak, anmaya katılan herkese teşekkür etti. Ehmed başta Xebat Derik olmak üzere tüm  özgürlük şehitlerinin takipçisi olacaklarını belirtti.
Konuşmalar ardından Xebat Derik’in ailesi YPG/YPJ savaşçılarının fotoğraflarını dağıttı. Merasim sonunda ise YPG savaşçısı ve kurucu komutanı Xebat Deril’in mezarına güller bırakıldı.
(my)
ANHA

No comments