Breaking News

QSD’ye ‘Cerablus’u çetelerden temizleyin’ çağrısı

DAIŞ çetelerinin yoğun topçu saldırılarına maruz kalan Kobanê’nin batısındaki Girê Ibrê köyünde yaşayan Mihemed Xelef, “son 2 günde 10 köylümüzün evi top atışları nedeniyle tamamen yıkıldı” dedi.
Top atışlarından dolayı günlük yaşamda birçok zorluk yaşandığını belirten Xelef, Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) çetelerin Cerablus’a bağlı Şamiye dağı civarındaki El-Hoşeriyê köyünden gerçekleştirdiği saldırıların önünü alması çağrısında bulundu.
QSD’ye ‘Cerablus’u çetelerden temizleyin’ çağrısı
Girê Ibrê köylüsü Hacî Îsa da, bölgede yurttaşların maruz kaldığı trajediye dikkat çekerek şöyle konuştu: “Neredeyse her gün çetelerin bu tür topçu saldırıları altındayız. QSD güçlerine çağrı yapıyorum; Cerablus ve Minbic kentini artık çetelerden temizleyin. Bu bölgeler çetelerden temizlenirse top atışları da kendiliğinden bitecek.”
Köye günde en az 10 havan topu düşüyor
Hîlala Îsa adlı kadın ise, günde en az 10 havan topunun köye düştüğünü, evinin tamamen yıkılmış durumda olduğunu ve büyük şans eseri bu evde ölümden kurtulduklarını söyledi.
YPG Komutanı: Halkı korumaya dönük çabalarımızı artırdık
DAIŞ çetelerinin Cerablus’a bağlı El Şamiye dağı ve Minbic bölgesinden Kobanili sivil halka yönelik top atışları yaptığını ve köylülerin bu yönlü şikayetlerini bildiklerini belirten YPG komutanı Ferhad Kurdistan ise, çeteler bu tür saldırılarla halka korku salarak, zarar vererek Fırat kıyısındaki köyleri boşalttırma çabasında olduğunu ifade etti.
YPG komutanı, “halkın zarar görmemesi için gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu yönlü bir hareketlilik içerisindeyiz. Nerede savunma ihtiyacı olursa biz orada olacağız. Halkımızın beklentilerine cevap olmaya devam edeceğiz” dedi.
(my)
ANHA

No comments