Breaking News

Qamişlo’da önemli görüşme

QAMIŞLO – Rojava Asayiş Güçleri Genel Komutanlığı ile Cizîr kantonundaki Arap aşiretlerinin liderleri, Qamişlo’ya gelen Dünya Süryani Kiliseleri Başpiskoposu Mar İgnatius II. Efraim’i ziyaret etti.
Rojava Asayiş Güçleri Genel Komutanları Ciwan Îbrahîm ve Ayten Ferhad ve diğer bazı asayiş yetkilileri ile Cizîr kantonundaki Arap aşiretlerinin liderleri, Qamişlo kentinde 12-13 Ocak 2016’da meydana gelen olayları görüşmek ve sorunu çözüme bağlamak amacıyla Süryani Ortodoks Mar Yakup Kilisesi’ni ziyaret etti.
Asayiş Genel Komutanları ve arap aşiretlerin ileri gelenlerini Kilisede Dünya Süryani Kiliseleri Başpiskoposu Mar İgnatius II. Efraim ile kalabalık bir patrik heyeti ve Qamişlo’daki Süryani, Asuri, Keldani ve Ermeni halkının temsilcileri karşıladı.
Karşılamadan sonra iki heyet, Qamişlo kentinde 12-13 Ocak günlerinde yaşanan ve Baas rejimine bağlı Sotoro güçlerinden ikisinin öldürülmesiyle sonuçlanan olayları görüştü.
Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında ANHA’ya konuşan Rojava Asayişi Genel Komutanı Ayten Ferhad, Qamişlo’ya gelen Dünya Süryani Kiliseleri Başpiskoposu Mar İgnatius II. Efraim’i ziyaret ettiklerini, ayrıca kentte son günlerde yaşanan olayları ele alıp aydınlatmak, sorunları çözmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.
Ayten Ferhad, görüşmeye katılan tarafların Suriye’nin toprak bütünlüğüne bağlılık, halkların kardeşliği temeline dayalı ortak yaşamın savunulması, bazı siyasi güçlerin geliştirmek istediği iç savaştan kaçınılmasının önemini tartışıp mutabık olduğunu belirtti.
Rojava Asayişi Genel Komutanı Ayten Ferhad, “görüşmede ayrıca tüm taraflar terörist güçlere karşı birlik olmanın önemine vurgu yaparak tüm çabaların teröre karşı verilen mücadeleye hizmet etmesi gerektiğini ifade etti” dedi.
(ekip/aç)
ANHA

No comments