Breaking News

Til Hemis özgürleştirildi


TIL HEMÎS – DAIŞ çetelerinin askeri karargahı konumundaki Til Hemîs, YPG güçlerinin başlattığı operasyonun 7. gününde tümden çetelerden temizlenerek özgürleştirildi.
Cizîrê Kantonu’ndaki DAIŞ karargahı olarak rol oynayan Til Hemîs alanı, YPG güçlerinin başlattığı operasyonun 7. gününde çetelerden tümüyle temizlendi.
DAIŞ Karargahı Til Hemis artık YPG’nin kontrolünde
21 Şubat  günü gece saatlerinde YPG/YPJ, Süryani Askeri Meclisi’ne bağlı birlikler, Sutoro güçleri, Arap aşiretlerinin askeri gücü Cêş El-Senadid (Yiğitler Ordusu), Til Hemîs alanında üslenen DAIŞ çetelerini bölgeden temizlemek için ortak operasyon başlattı.
Operasyonun ilk gününde 22 köy ve bazı stratejik yerler ele geçirildi. 23 Şubat’ta 18 köy YPG güçlerinin denetimine girdi.
Operasyonda bir kasaba ve 94 köy özgürleştirildi
24 şubat günü ortak operasyon kapsamında 16 köy, 25 Şubat’ta da 23 köy, 26 Şubat’ta 8 köy ve 27 Şubat günü (bugün) ise Til Hemîs kasaba merkezi ile 8 köy ve alandaki tüm stratejik noktalar ele geçirildi.
Operasyonun 7. Gününde sabah saat 10:00’da kasaba merkezine yönelik kapsamlı bir saldırı düzenleyen YPG, Süryani askeri meclisi, Sutoro, Arapa aşiretleri gücü Cêş el-Senadid, şiddetli çatışmalar sonucunda saat 15:30’da Til Hemîs alanını tümden çetelerden temizlemeyi başardı. YPG bîrçok askeri malzemeyi de ele geçirdi.
211 çete öldürüldü
Bugünkü çete kayıpları henüz netleşmezken operasyon boyunca içlerinde çetebaşı emirlerin de olduğu 211 çete öldürüldü.
Operasyon boyunca peşmerge güçleri Güney Kürdistan’ın sınır bölgesinden topçu desteğiyle, DAIŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçleri hava desteği ve bombardımanlarla operasyona destek sundu.
Operasyonun başarıya ulaştığını ve Til Hemîs’in özgürleştirildiği haberini duyan Cizîrê halkı zaferi kutlamak üzere sokaklara döküldü.
 (ekip/ss) 

No comments