Breaking News

Til Hemîs’te Devrimci Karargah gerillası

ALÎŞÊR DILOVAN
TIL HEMÎS – DAIŞ çetelerinin askeri karargahı konumundaki Til Hemîs, YPG güçlerinin başlattığı operasyonun 7. gününde tümden çetelerden temizlenerek özgürleştirildi.
21 Şubat  günü gece saatlerinde YPG/YPJ, Süryani Askeri Meclisi’ne bağlı birlikler, Sutoro güçleri, Arap aşiretlerinin askeri gücü Cêş El-Senadid (Yiğitler Ordusu), Til Hemîs alanında üslenen DAIŞ çetelerini bölgeden temizlemek için ortak operasyon başlattı.
Cizîrê Kantonu’ndaki DAIŞ karargahı olarak rol oynayan Til Hemîs alanı, YPG güçlerinin başlattığı operasyonun 7. Gününde çetelerden tümüyle temizlendi.
Operasyonun 7. Gününde sabah saat 10:00’da kasaba merkezine yönelik kapsamlı bir saldırı düzenleyen YPG, Süryani askeri meclisi, Sutoro, Arapa aşiretleri gücü Cêş el-Senadid, şiddetli çatışmalar sonucunda saat 15:30’da Til Hemîs alanını tümden çetelerden temizlemeyi başardı.
Operasyonun başından bu yana Til Hemis kasaba merkezi ve 94 köy ile alandaki tüm stratejik noktalar YPG’nin kontrolüne girdi.
Bugünkü çete kayıpları henüz netleşmezken operasyon boyunca içlerinde çetebaşı emirlerin de olduğu 211 çete öldürüldü.
7 günlük Til Hemis operasyonuna Devrimci Karargah gerillaları da aktif olarak katılım sağlayıp, YPG güçleri ile birlikte DAIŞ çetelerine karşı savaştı.
ANHA

No comments