Breaking News

Rojava’dan Bakur’a özerklik selamlaması

HABER MERKEZİ – Cizire kantonunda yer alan halk meclisleri, Türk devletinin gerilla alanlarına dönük bombardımanını ve Gever halkına dönük devam eden  AKP hükümetinin katliamlarını kınadı .
Hesekê, Til Temir, Serêkaniyê , Amûdê, Qamişlo, ve Derik halk meclisleri AKP polisinin Gever’de sivillere dönük gerçekleştirdiği katliamı lanetleyerek özerklerini ilan edilen Bakur halkını kutlandı.
HESEKÊ
Heseke Halk Meclisi ve HPC üyeleri ortak bir açıklama yaparak  Gever halkı ve gerilla alanlarına dönük yapılan saldırıları lanetlendi.  Halk Evi üyesi Ferhan Dawud tarafından okunana açıklamada Kürt halkınını direnişi selamlanarak “Heseke halkı olarak bizler nasıl DAIŞ çetelerine karşı kazandıysak Bakur halkı da Erdoğan’a karşı kazanacaktır” denildi.
SERÊKANIYÊ
Serekaniye Halk Meclisi, Türk devletinin gerilla alanlarına ve Gever halkına karşı yapılan vahşeti lanetledi.
PYD üyesi Dr.Ciwan Mustefa tarafından okunan açıklamada Serekaniyeli halkların özerkliklerini ilan eden Bakur halkı ile dayanışma içerisinde olduklarını belirtildi.
AMÛDÊ
Amude Halk Meclisi eşbaşkanı  Selam Şexo tarafından Türk devletinin Kürt halkının değerleri ile oynadığını belirterek Kürt halkınının iradesini teslim alamayacağını dile getirdi. Gever halkına yapılan katliamı lanetleyerek Cizira Botan,Amed,Serhat ve Farqin’daki halka yönelik sivil katliamlarına karşı bedenlerini canlı kalkan olmak için hazır olduklarını belirttiler.
QAMIŞLO
Qamışlo halk evi eşbaşkanı  Fêroşah Remezan tarafından okunan açıklamada Qamışlo haklı olarak maddi ve manevi tüm imkanlarımızla Bakur halkının serhildanlarına destek olmak için hazırız denildi.
GIRKÊ LEGÊ
Girkê Legê  Halk Meclisi eşbaşkanı Ebdulselam Ebas tarafından okunan  açıklamada Türk devleti Kürt halkına yönelik yönelik saldırılarını lanetleyerek Türk devletinin saldırlarını bir an önce son vermesi çağrsında bulundu.
DÊRIK
Derik Halk Meclisi eşbaşkanı Yûsif Hacî tarafından okunan açıklamada DAIŞ çetelerine yönelik savaş başlattığını iddia eden AKP hükümetinin Kürt halkına ve değerlerine dönük başlattığı saldırıları lanetleyerek Kürt halkını haklı talepleri karşısında bedel ödemek zorunda kalsa da direnişten vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.
(uş)
ANHA

No comments