Breaking News

YPG’li Zinar için vefa töreni

EFRÎN – Eyn Îsa direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Zinar Efrîn için memleketinde tören düzenlenerek taziye çadırı kuruldu.
16 Ağustos 2015’te Kobani’nin güneydoğusundaki Eyn Îsa’da yaşamını yitiren YPG savaşçısı Zinar Efrîn için Şehit Aileleri Kurumu, evinin önünde tören düzenlenerek şehadeitini ilan etti ve taziye çadırı kurdu.
Törene Efrîn Yasama Meclisi Eşbaşkanları Mihmed Seyîd Yusiv ve Hêvîn Reşîd, Yürütme Meclisi Eşbaşkanları Hêvî Mistefa ve Osman Şêx Îsa ile birçok konsey başaknları, TEV-DEM, Yekîtiya Star ve sivil toplum temsilcileri ile yüzlerce yurttaş katıldı.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve şehit posterlieri ile TEV-DEM ve YPG/YPJ bayraklarının asıldığı tören alanında saygı duruşu ardından YPG, Şehit Aileleri Kurumu, Kanton Yönetimi ve TEV DEM adına yapılan konuşmalarda ileye başsağlığı dileğinde bulunuldu.
Konuşmalarda YPG ve ortak güçlerin demokratik bir Suriye ve Özgür Rojava’nın inşası için yürüttükleri mücadelenin önemine, buna karşı başta türk devleti olmak üzere kürt halkına düşmanlık temelinde geliştirilen kirli plan ve saldırılara vurgu yapıldı.
Tören sloganlarla son buldu.
Tören ardından YPG savaşçısı için taziye çadırı kuruldu.
(aç)
ANHA

No comments