Breaking News

‘Musul’un işgalinde Türk devletinin payı var’

 HABER MERKEZİ – 8 Haziran 2014 tarihinde Musul’un DAIŞ çeteleri tarafından işgal edilmesi olayına ilişkin yapılan soruşturma raporunda Türk devletinin işgalde payı olduğu açıklanmıştı.Bugün de Musul’un işgaline dönük olarak Irak parlamentosu üyesi bir parlamenter de Musul, Türkiye’nin yardımlarıyla DAIŞ’ın eline geçmiştir “dedi.
Irak parlamentosu kanun devleti grubu üyesi parlamenter, Türkiye’yi DAIŞ destekçisi olarak niteleyerek “Musul, Türkiye’nin yardımlarıyla DAIŞ’ın eline geçmiştir”dedi.
Irak parlamentosu Kanun Devleti grubu üyesi parlamenter Nazım Resen Serac, Rojnews’e yaptığı açıklamada ellerinde Türk devletinin DAIŞ’a  direkt olarak yardım ettiğine dair belgeler olduğunu iddia etti.
Nazım Serac konuşmasının devamında şunları belirtti: “Musul, Türk devletinin desteğiyle DAIŞ çeteleri tarafından işgal edildi. DAIŞ çetelerinin ilk gelişinde peşmerge güçlerine DAIŞ’a karşı savaşmayın talimatı verildi. Fakat DAIŞ Kürdistan bölgelerine saldırmaya başladığında, peşmerge mecburen DAIŞ’A karşı savaştı.”
Serac Türk devletinin Güney Kürdistan ve PKK kamplarına yönelik saldırılarına ilişkin olarak ise Türk devletinin PKK’yi zayıflatarak DAIŞ’ı güçlendirmek istediğini belirtti.
Irak parlamentosu üyesi Nazım Serac konuşmasının sonunda şunları belirtti: “DAIŞ’ın Musul’u işgali konusunda Mesut Barzani’nin yardımı konusunda herhangi bir belge yok fakat Arap ülkeleri Barzani’yi bu konuda suçluyorlar. Ayrıca Türkiye’ye karşı BM ve Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunduk.”

No comments