Breaking News

HPG: YJA STAR gerillaları 1 tankı imha etti,1 keşif uçağı düşürüldü

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi, yazılı bir açıklama  yaparak Türk ordusunun Haftanin sınırındaki askeri hareketliliğinin sürdüğünü bildiren HPG, gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 13 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Sabotaj eylemi yapan YJA STAR gerillaları ise 1 tankı imha etti.
HPG-BİM açıklamasında Türk ordusunun Haftanin alanının sınır hattında yoğunlaşan askeri hareketliliğin devam ettiğini açıkladı. HPG, savaş uçaklarının havadan, karadan ise havan obüslerde yapılan bombardımanların sürdüğünü, karadan Şehit Kendal alanına girilmek istendiğini kaydetti.
HPG açıklaması şunlara yer verildi:
“ Türk ordusunun bu saldırılarına etkili cevaplar verildiğini belirten HPG, “19 Ağustos günü saat 2 koldan Haftanin sınırında bulunan Şehit Kendal alanına sızmaya çalışan askerlere yönelik, Gerillalarımız bir eylem gerçekleştirmiştir. 1. koldan gelen askerlere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirilmiş ve 6 asker öldürülmüştür. Bu eylem sonucunda 2. kol hemen geri çekilmiştir.  Daha sonra T.C ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky ve Kobra tipi helikopterlerle taşımıştır.
21 Ağustos günü saat 08.00 – 09.00 arasında T.C ordusu zırhlı kepçeler ile Şehit Kendal alanına girmek istemiştir. Jammer aracının da öncülük ettiği bu konvoya yönelik Gerillalarımız bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bir zırhlı kepçe tamamen imha edilirken; içinde bulunan 1 asker ve kepçenin önünde bulunan 6 asker ölmüştür” dedi.
YJA STAR Gerillaları İse 1 Tankı İmha Etti
HPG açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:
“21 Ağustos günü sabah saatlerinde YJA-Star Gerillalarımız, Şehit Kendal alanına girmeye çalışan bir tanka yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve tank tamamen imha edilmiştir. Burada ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
21 Ağustos günü saat 16.00 – 17.00 arasında T.C ordusu yine Şehit Kendal alanına girmek istemişlerdir. Bunun üzerine Gerillalarımız ağır silahlarla etkili cevap vererek, askerlerin girmesini önlemiştir. Ayrıca aynı saatlerde savaş uçakları insansız hava araçlarının desteğinde Şehit Kendal ve Deryê Davetiya alanlarını vurmuştur.”
Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde;
*21 Ağustos günü saat 10.00’da Avaşin alanı sınır hattında bulunan Rubarok karakoluna ve saat 12.30’da Grana karakoluna yönelik gerillalarımız ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem sonucunda karakolda maddi hasar meydana gelmiştir. Ayrıca YJA-Star gerillalarımız saat 15.00 – 17.00 arasında Tepê Sivri karakolunu ağır silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur.
Hakkari’de Konvoya Yönelik Eylem
*21 Ağustos günü saat 10.00’da Çukurca’dan Hakkari merkeze doğru giden askeri bir konvoya yönelik; gerillalarımız Dawuşa köyü mıntıkasında bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 araç tamamen imha edilirken; 1 araç da darbelenmiştir. İmha edilen araçtaki askerlerin tümü ölmüştür. Fakat ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Ayrıca konvoy ile birlikte yürüyen askerlerde hedef alınmış ve 1 asker öldürülürken; 2 asker de ağır yaralanmıştır. Daha sonra ambulanslar olay yerine gelerek ölü ve yaralıları taşımıştır. Eylemden yarım saat sonra alana gelen Kobra tipi helikopter çevreyi rastgele taramıştır. Gerillalarımız ise ağır silahlarla Kobra helikopteri vurmuş ve helikopter geri çekilmiştir.
Hakkari-Van Yolunda Kimlik Kontrolü
*21 Ağustos günü saat 20.30’da Van’ın Başkale ilçesine bağlı Xapıtağa köyü yakınlarında Van ile Hakkari yolu arası olan güzergahta gerillalarımız tarafından yol kontrolü gerçekleştirilmiştir. Toplanan 80 araçta kimlik kontrolü yapılmış ve diğer gün sabah saatlerine kadar yol denetimde tutulmuştur. Eylem sonrası alan üzerinde keşif uçağı dolaşmıştır.
Keşif Uçağı Düşürüldü
*17 Ağustos ila 18 Ağustos günleri arasında Siirt’in Garısa alanına bağlı Xerxol karakolu ile karakolun tepesi arasında TC ordusuna ait Anka isimli keşif uçağı düşmüştür. Keşif uçağının enkazı halen olay yerinde olmakla birlikte askerler uçak üzerindeki kamerayı almışlardır. Keşif uçağının düşmesi sonucu arazide yangın çıkmıştır.
Askerleri Taşıyan Zirhli Araca Sabotaj Eylemi
*21 Ağustos günü saat 12.00 ile 13.00 arasında Şırnak ve Uludere yolu arasında gerillalarımız bir eylem düzenlemiştir. Emniyet istihbaratı aracına dönük gerçekleştirilen sabotaj eyleminde aracın darbe almasıyla birlikte aynı zamanda ferdi silahlarla araç etkili vurulmuştur. Eylem sonrası Gundıke Melle köyünde bulunan Askerlerden destek için müdahaleye gelen zırhlı bir aracına da sabotaj eylemi düzenlenmiş ve bir zırhlı araç darbelenmiştir. Aynı zamanda gelen konvoya dönük ağır ve ferdi silahlarla yapılan eylem sonucunda ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Olay sonrası Çiyaye Fılla alanı kobra ve obüslerle bombardımana tabi tutulmuştur.
*20 Ağustos akşamı saat 21.00’de Şırnak merkezde bulunan polis evine bağlı bir kulübe gerillalarımız tarafından hedef alınmıştır. Ağır ve ferdi silahlarla vurulan kulübede ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
Taş Ocağindaki Araçlar Yakildi
*21 Ağustos günü saat 19.30 ile 20.00 arası Mardin’in Midyat ile İdil yolu arasında bulunan bir taşocağındaki 6 kamyon, 1 taksi, 1 kepçe, 1 minibüs, 1 pikap ile toplam 10 araç, gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir. Taş ocağı işlerine yapılan propaganda ile de eylem sonuçlandırılmıştır. Eylemden sonra yaklaşık 2 saat boyunca alan üzerinde keşif uçağı dolaşmıştır.
*21 Ağustos günü saat 19.30 ile 20.00 arası Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Şırnak’ın Cizre ilçesi arası İpek yolunda gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü eylemi yapılmıştır. 100’den fazla araç toplanarak propaganda yapılmıştır. Uyarı ateşi açılmış olmasına rağmen 1 araç kaçarken Mardin İş bankası müdürüne ait bir taksi aracına el konulmuştur.
Yük Trenine Sabotaj Eylemi
*Bir süredir Muş ve Erzurum yolu arasında bulunan tren yolu gerillalarımızın denetimindeydi. Bu hat 20 Ağustos’tan bu yana açılarak faaliyete geçmiştir. Aynı gün saat 11.30’da Bitlis Tatvan’dan Elazığ’a giden bir yük trenine dönük gerillalarımız tarafından yapılan sabotaj eyleminde 2 vagon imha olmuş, 2 vagon ise raydan çıkmıştır.
Amed Pasur Yolu Gerilla Denetiminde
*27 Temmuz’dan bu yana Amed’in Kulp (Pasur) ve Muş yolu arasındaki bir güzergah gerillalarımızın denetimi altındadır.
*20 Ağustos günü Amed Kulp (Pasur)’a bağlı Şexan yolu üzerindeki bir baz istasyonu gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir.
21 Ağustos günü saat 13.30’da Amed Lice’ye bağlı Korxe karakoluna gerillalarımız tarafından düzenlenen suikast eyleminde 1 asker ağır yaralanmıştır.
Sivil Polis Aracina Eylem
*21 Ağustos günü gece saat 01.00’de Amed Kayapınar Beşyüzevler mahallesinde polise ait devriye atan 1 sivil araç gerillalarımız tarafından hedef alınmıştır. Vuruş sonrası hasar görüp bariyerlere çarpan araçta polisin 1’i ağır olmak üzere 2 yaralısı vardır.
*21 Ağustos günü saat 15.10’da Bingöl Genç’ten Elazığ’a giden tren yolunda, trenin geçişi esnasında gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Trenin lokomotifi, vagonu ve tren yolunun hasar gördüğü eylem sonrası eylem yerine korucular ve özel güvenlik güçleri müdahaleye gelmiştir.
*17 Ağustos Amed’in Lice, Hani ve Karas (Kocaköy) üçgeninde TC ordusunun başlattığı operasyon devam etmektedir. Zerga tepesi ve yamacı askerler tarafından tutulmakla birlikte alan üzerinde Skorsky helikopterler dolaşmaktadır. 20 Ağustos günü Amed, Farqin ve Kocaköy üçgeninde TC ordusunun Kobra tipi helikopterler ile alanı bombalaması sonucu Şoreşger Kop arkadaşımız şehit olmuştur.
*Şoreşger arkadaş; devrimci adını alarak mücadele saflarında yerini alan, kendini devrimin adanmış militanlığına pekiştiren, fedakarlığıyla takdire şayan bir duruşun sahibi olan değerli yoldaşımızı şehitler kervanına uğurlamaktayız. Onun bizlere devrettiği bu değerli özelikleri yaşatarak anısına devrimimizi kesin başarıya taşıyacağımız sözünü yeniliyoruz.
*18 Ağustos günü Amed Huzur evleri mahallesinde 1 zırhlı araca dönük gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Aracın geçişi esnasında bomba ve ferdi silahlar ile vurulan araçtaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilemezken araç eylem sonrası vinç ile kaldırılıp götürülmüştür.
Sivil Katliamina Karşi Gerillalardan Eylem
Amed Eyaletinde sivil katliamlara karşı eylem düzenleyen gerillalarımız yapılan başarılı eylemler ardından üs alanlara çekilmişlerdir.
*21 Ağustos’u 22 Ağustos’a bağlayan gece saat 00.00 ile 01.00 arası Erzurum’un Tekman ve Hınıs ilçeleri yolu arasında AKP’ye çalışan Aydoğdu şirketi önceden uyarılmasına rağmen gerekli uyarıları dikkate almamasından dolayı şirkete ait 1 konteynır ve 10 kamyon gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir.
*20 Ağustos günü TC ordusu tarafından Siirt Şirvan ve Baykan’da başlatılan operasyon 21 Ağustos günü akşam saatlerinde sonuçsuz geri çekilmiştir.
*14 Ağustos gününden itibaren gerillalarımızın çemberi altında bulunan Iğdır’a bağlı Korxan karakoluna yönelik 21 Ağustos günü saat 20.30’da bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 1 asker ölürken eylem sonrası askerler A-4 silahlarla etraflarını rastgele taramıştır.
*21 Ağustos günü saat 23.00’te Ağrı’ya bağlı Qare köyündeki Turkcell’e ait bir baz istasyonu gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir.
21 Ağustos günü saat 15.00 ile 17.00 arası keşif uçaklarının koordinesi ile savaş uçakları Dersim’e bağlı Deriyê Munzur, Dola Kutudere, Kurudere, Dola PKK, Rojdere, Kozmerik, Deriyê Harpik, Engirman sırtı, Bağkê alanlarını bombardımana tabi tutmuştur. Ayrıca Kutudere alanında bulunan karakol ve Yolçatı karakolu da obüs ve havanlar ile Rojdere ve Deriyê Harpik alanlarını bombalamıştır.
*22 Ağustos günü saat 06.00’da 3 Skorsky helikopter, kobra helikopterlerin desteği ile indirme yapmıştır. Aynı zamanda 3 kobra helikopter Seyit Rıza kalesini vurmuştur.
Dersim – Erzincan ve Dersim – Ovacık yolları gerillalarımızın denetimi altındadır. Burada asayiş kontrolü devam etmektedir.
*Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;
Kod Adı: Şoreşger Kop
Adı-Soyadı: Serhat Taylan
Doğum yeri: Muş
Anne – baba adı: Çiçek – Hikmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 20 Ağustos 2015 / Amed”

No comments