Breaking News

HPG’den Nazımiye emniyetine etkili eylem

HABER MERKEZİ – HPG Basın Irtibat Merkezi, yazılı bir açıklama yayınlayarak  27 Ağustos günü HPG gerillaları  tarafından Dersim’in Nazımiye ilçesinde bulunan Emniyet güçlerine yönelik kapsamlı bir eylem düzenlenildiği duyuruldu.
HPG-BİM yayınladığı yazılı açıklmasında gerçekleşen kapsamlı eylemde net olarak 16 polis ölürken, 3 polis de yaralandığını duyurdu.
HPG açıklaması şu şekilde:
“*Sabah saat 06.00’da Emniyet müdürlüğü, Kaymakamlık, Hükümet Konağı, Polis lojmanı, İlçe Komando taburu ve 1 baz istasyonu hedef alınarak eylem başlamıştır.
*Emniyet müdürlüğüne 2 kol tarzında düzenlenen eylemde Emniyet önünde 3 akrep, 1 kobra, 1 panzer ve 4 dağ geyiği zırhlı araçların tümü B-7 roketatar silahlarıyla etkili vurulmuştur. Bu araçlardan 1 kobra zırhı araç, 1 panzer ve 1 akrep zırhlı araç tümden imha olurken diğer araçlar darbelenerek etkisiz hale getirilmiştir.
*Ayrıca Emniyet binası önünde bulunan sivil araçlar da hedef alınmıştır. 1. Kol olan Şehit Gabar intikam timi, Emniyet binası ve bahçesinde bulunan polisleri etkili bir tarzda vurmuştur. Saldırı kolu komutanı arkadaşımız, vurulan polis cenazeleri üzerine giderek 1 silah kaldırmıştır. Emniyet binasındaki mevzilerin de yakın mesafeden el bombalarıyla vurulması sonucunda bu mevzilerde 5 polis öldürülmüştür. Eylem esnasında Kol komutanı olan Fırat arkadaşımız şehit düşmüştür. Devam eden eylem kapsamında binada bulunan 3 polis hedef alınarak öldürülmüştür. Yine binanın 1.katı B-7 roketleriyle vurulmuş ve emniyet binasının tamamı yanmaya başlamıştır. Emniyet binasının diğer katlarında yer alan polisler de hedef alınmış ancak buradaki ölü ve yaralılar netleştirilememiştir.
* Kol olan Şehit Rojhat Makü intikam timi ise Emniyet binasını farklı bir yönden hedef alarak vurmuş, bu vuruşlarda da net olarak 4 polis öldürülmüştür. Özel timlerin bulunduğu bir MG-3 mevzisine yönelen Destan arkadaşımız bu mevziyi el bombalarıyla vurarak mevziyi tümden imha etmiştir. Bu vuruşlar esnasında yaralanan Destan arkadaşımız fedai bir tarzda saldırı geliştirerek kahramanca şehit düşmüştür. Bu kolda bulunan Gerilla Güçlerimiz, Hükümet Konağı, Adliye, Kaymakamlık, İlçe Komando Taburu ve Polis Lojmanını ağır ve ferdi silahlar ile vurmuştur. Kaymakamlık önünde bulunan 3 Özel Tim’in hedef alınması sonucu 1 Özel Tim ölürken 2’si ise yaralanmıştır.
*Güçlerimiz baz istasyonuna yönelik ise sabotaj eylemi düzenlemiş ve bu baz istasyonu tümden imha edilmiştir.
Gerçekleşen kapsamlı eylemde net olarak 16 polis ölürken, 3 polis de yaralanmıştır.
Bu eylemde Fırat ve Destan arkadaşlarımız eylemin başarıyla düzenlenerek sonuç almasında belirleyeci rol üstlenen yoldaşlarımız olmuştur. Eylemin başarıyla sonuç almasında hızlı hamle yaparak fedai bir ruh ile katılan Fırat ve Destan arkadaşlarımız büyük bir kahramanlık örneği sergilemişlerdir.
Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri;

*Kod Adı: Destan Rüstem
Adı-Soyadı: Sıdıka Yıldız
Doğum yeri: Van
Anne – baba adı: Dilber – Piro
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2015 / Dersim


*Kod Adı: Fırat Şiyar
Adı-Soyadı: Tolga Özdenk
Doğum yeri: Dersim
Anne – baba adı: Makbule – Hüseyin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Ağustos 2015 / Dersim
*Eylem ardından T.C ordusu Skorsky tipi helikopter ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Yine eylem ardından ilçeye giriş çıkışlar kapatılmıştır. Kobra tipi helikopterler ise eylem güzergâhındaki çevreyi rast gele taramıştır. Bu eylem Ekin Van ve Cihan arkadaşlarımız ile son süreçte Halkımıza karşı geliştirilen katliam saldırılarına ve katledilen yurtseverler anısına düzenlenmiştir.
*29 Ağustos günü sabah saat 05.00 ile 09.00 arası Dersim’e bağlı Geliyê Munzur’da T.C ordusu arazide yoğun keşif yapılmıştır. Aynı gün saat 06.00 ile 07.00 arası Petik, Gafat ve Bengi köyleri üzerinde yoğun kobra tipi helikopterlerin hareketliliği yaşanmıştır.
* 29 Ağustos günü öğleden sonra saat 17.00’de TC ordusu Erzincan ve Dersim yolunu kapatmıştır.
* 29 Ağustos günü gece saat 00.00’da Dersim ve Erzincan yolu Gerilla Güçlerimiz tarafından kontrol edilmiş bu kontrol esnasında bir Uzman Çavuş’a ait araç vurularak darbelenmiştir. Bu araçta bulunan görevli, aracı bırakıp kaçmıştır. Bu araçta birçok belgeye ve 2 bilgisayara el konulmuştur.
* 17 Ağustos’tan itibaren Erzincan-Dersim ve Ovacık-Dersim yolu Gerilla Güçlerimizin denetimi altındadır.”

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete