Breaking News

‘Girê Spî Suriye’nin parçası olan özerk yönetime bağlıdır’

GIRÊ SPÎ – Girê Spî Sivil Toplum Formu, Girê Spî’nin Suriye’den koparılarak özerk yönetime bağlandığı yönündeki propogandaların DAIŞ zihniyetiyle bölge halkları arasına fitne sokmaya çalıştığını belirterek Girê Spî Özerk yönetime bağlıdır, Rojava da Suriye’nin bir parçasıdır” dedi.
Girê Spî Sivil Toplum Formu, bazı DAIŞ artıklarının televizyon kanallarında “Girê Spî Suriye’den koparıldı” yönünde gerçekdışı iddialarda bulunduklarını belirterek konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
Girê Spî’nin 15 Haziran 2015’te YPG/YPJ ve Burkan El-Firat güçleri tarafından uluslararası koalisyon güçlerinin de desteğiyle DAIŞ çetelerinden tamamen temizlendiği hatorlatılan açıklamada, bölgenin işgalden kurtarılması ardından şehirde sivil toplumsal örgütlerin açıldığı, tüm oluşumların içinde yer aldığı ve bölgeaprlamentosu gibi rol oynayan Rûspiler Meclisinin kurulduğu ve meclise bağlı izmet komiteleri oluşturulduna dikkat çekildi.
Bu gelişmelerle bazı kimseler ve kesimlerin gerçek yüzlerinin ve hangi dış güçlere bağlı olduklarının açığa çıktığı kaydedilen açıklamada “insan hakları aktivistleri adı altında bir takım senaryolar oluşturup alandaki oluşumlar arasında bozgunculuk geliştirmek istediler. Söz konusu kişilerin geçmiş ve DAIŞ’la bağlantıları gayet iyi bilinmektedir. Kimisi DAIŞ çetelerinin alana girmesini sağlayan sözde komutanlar olup 21 haziran 2013’te kürt yurttaşları sadece kürt kimliklerinden dolayı tutuklayıp DAIŞ çetelerine teslim eden şahsiyetlerdir. Sözkonusu kirli geçmişleri ve uygulamalarına ilişkin belgeler de mevcuttur. Diğer bazılarının da DAIŞ çetelerini kabul etmiş, ona biat etmiş olan Girê Spî Meclisi üyeleri olduğu da bilinmektedir” denildi.
Açıklamanın devamında şimdi DAIŞ’la ilişkileri sabit olan bu kişilerin birkez daha bölge halkarı arasında fitne ve kargaşa çıkarmaya çalıştıkları belirtilerek şu ifadelere yer verildi: “Aynı DAIŞ artıkları bir takım aslı astarı olmayan iddialarla halkları birbirine düşürmeye çalışmaktadır. Girê Spî’nin Suriye’den koparıldığını ve demokratik Özerk Özerk yönetime bağlandığını söyleyerek özerk yönetim bölgelerinin de Suriye topraklarının bir parçası olduğu gerçeğini gözden kaçırmaya çalışmaktadır. YPG/YPJ ve Burkan El-Firat güçlerinin direnişiyle DAIŞ çetelerinden temizlenip özgürleştirilen Girê Spî de demokratik özerk yönetime bağlı olan diğer bölgeler gibi Suriye topraklarının bir parçasıdır ve öyle kalacaktır. Ayrı bir devlet değildir. DAIŞ çetesinini zulmü altndayken bölgeyi ayrı bir devlet olarak tanımlayamayan çete artıkları şimdi ne oldu da Girê Spî’yi ayrı devlet olarak tanımlamaya başladı? Kaldı ki çetelerden temizlenerek özgürleştirilen bölgenin yönetiminin demokratik özerk Yönetime bağlanmasından daha ne doğal birşey olamaz.”
Söz konusu iddiaları yayınlayan Orinet ve El-Cezîre gibi tv kanalları ile bazı internet sayfalarının da Girê Spî Sivil Toplum Formu açıklamasında “söz konusu tv kanalları ve siteler bu çete artıklarına hizmet ederek asılsız iddialarını yayıp gündeme getirmektedir. Tüm basın organlarına, bölgedeki ortak yaşamı ortadan kaldırmayı amaçlayan bu tür asılsız iddia ve yalanlara son vermeye çağırıyoruz” denildi.
(aç)
ANHA

No comments