Breaking News

HPG’den Kars ve birçok alanda etkili eylemler

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi yazılı bir açıklama yayınlayarak Türk  ordusuna yönelik HPG Gerillalarının etkili eylemlerinin devam ettiğini duyurdu.
HPG yazılı açıklamasında Mardin’in Nusaybin ilçe merkezde kendisini halk insiyatifinden gençlik hareketi adıyla tanınan bir çete grubu hakkında net bilgi alınarak  kontra ve çetecilik yapan bu grubun karşı  bölge halkımızın dikkatli ve duyarlı olması konusunda uayrıda bulundu.
HPG’nin açıklamsaı şu şekilde:
“* 30 Ağustos günü saat 08.30 – 12.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şehit Kendal alanı etrafında konumlanan T.C ordusuna yönelik Gerilla güçlerimiz ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir.
*TC ordusunun buradaki hareketliliğine yönelik yapılan eylemde 1 tank darbelenirken; 1 asker öldürülmüş ve 3 asker de yaralanmıştır. Yine 15.00 – 17.30 saatleri arası ağır silahlar eşliğinde Şehit Kendal çevresinde konumlanan askerler vurmuştur. Burada bulunan mevziler ve bir dozer aracı darbelenirken; ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
* 30 Ağustos günü saat 16.00’da Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınr hattında bulunan Grana karakoluna yeni bir kule yapmak isteyen T.C ordusuna yönelik Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken; T.C ordusu ölü ve yaralılarını sivil araçlarla kaldırmak istemiştir. Bunu fark eden Gerillalarımız bu araçları etkili bir şekilde vurmuş ve darbe alan araçlar geri çekilmek zorunda kalmıştır.  T.C ordusu, 31 Ağustos günü saat 06.00’da ambulanslar ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.
*. 30 Ağustos günü saat 21.30’da Gerilla güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan alanına bağlı Gelîyê Xumarok alanında bulunan Turkcell ve Vodafone’a ait 2 baz istasyonuna yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve baz istasyonları tamamen imha edilmiştir.
* Hakkari – Çukurca arasındaki yol, Yüksekova’nın Geliyê Doski alanı – Oremar karakolu arasındaki yol, Mêrgezere  alanı – Şıtaza ve Oremar karakolları arasındaki yol, Şemdinli’ye bağlı Derya köyü – Bezelê karakolu arasındaki yollar Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
*. 30 Ağustos günü saat 23.30’de Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere, Çılık ve Zerilê üçgeninde bulunan bir köprüye yönelik Gerilla güçlerimiz bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve köprü tamamen imha edilmiştir.
* 30 Ağustos günü saat 09.00 – 09.30 arasında Gerilla güçlerimiz Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde karakolda bulunan mevziler ve zırhlı araçlar hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen eylem sonucunda 2 mevzi imha edilmiş, 5 zırhlı araç da darbelenirken ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
*. 31 Ağustos günü saat 06.00’da Şırnak Silopi merkezde 52 adlı polis karakoluna yönelik Gerilla Güçlerimiz tarafından ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirilmiştir. Etkili vurulan karakolda ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
*. 29 Ağustos günü Van’ın Başkale ilçe merkezinde saat 19.00’da Yeni mahalle ve Kale mahallesinde bulunan Turkcell ve Avea’ya ait 2 baz istasyonu ve yine aynı gün saat 22.00’da Van’ın Saray ilçesine bağlı Çıle köyüne yakın bir yerde bulunan Turkcell ve Avea baz istasyonları Gerilla Güçlerimiz tarafından yapılan sabotaj eylemleri ile imha edilmiştir.
* 30 Ağustos günü sabah saat 05.45’te Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Meşkan (Çamdalı) tepesine yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda 5 mevzi BKC ve B-7 silahları ile hedeflenerek vurulmuştur. Yapılan vuruşlar sonucunda 1 asker ölürken 3 asker de yaralanmıştır. Keşif uçakları ve kobra tipi helikopter tepe çevresini vururken aynı zamanda A-4 silahı, obüs ve havanlarla da tepe çevresi bombalanmıştır. Bu eylemin ayrıntıları daha sonra paylaşılacaktır.
* 27 Ağustos Şırnak’ın Hezex(İdil) ilçe merkezi Turgut Özal mahallesinde kobra tipi zırhlı araca yönelik bir Gerilla timimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Darbe alan bu araçta ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Eylem yapan timimiz daha sonra üs alanına dönmüştür.
* 30 Ağustos günü saat 14.00’te Şehit Harun Suikast timimiz tarafından Şırnak Gabar’a bağlı Şerefi tepesine dönük suikast eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu suikast eylemlerinde 2 asker öldürülürken, eylemden sonra TC ordusu alan ve çevresini obüs ve havan toplarıyla vurmuştur.
* 30 Ağustos günü saat 13.30’da Gerilla Güçlerimiz, Gabar’a bağlı Gundıkê Şêx tepesine bir eylem düzenlemiştir. Besta’da şehit olan iki arkadaşımızın anısına misilleme temelinde geliştirilen bu eylemde tepede bulunan askerler yakın mesafeden ağır ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Tepede bulunan 2 kule bu vuruşlarda tümden imha edilmiştir. Burada net olarak 3 asker öldürülmüştür. Ölü ve yaralı asker sayısı fazla olmakla birlikte sayı netleştirilememiştir. Eylem sonrası helikopterlerle ölü ve yaralılar kaldırılmış ve alan obüs toplarıyla ve kobra helikopterlerle vurulmuştur.
*. Son 15 gündür Mardin’in Nusaybin ilçe merkezde kendisini halk insiyatifinden gençlik hareketi adıyla tanıdan bir çete grubu hakkında net bilgi alınmıştır. Kontra ve çetecilik yapan bu gurup Yurtsever kurum ve kuruluşlar adını kullanırken, Gerilla adıyla da hareket etme girişimlerine yönelmiştir. Bu kontra birimine karşı bölge halkımızın dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir.
* 30 Ağustos günü saat 21.00’de Siirt Pervari ve Bêzar yolu arasında AKP’li olan bir şahsın çimento fabrikası bir Gerilla Timimiz tarafından hedef alınarak yakılmıştır.
*. 26 Ağustos günü saat 15.00’te Amed’in Çermik ilçe Polis karakoluna bir Gerilla Timimiz tarafından eylem gerçekleştirilmiştir. Ferdi silahlar ve el bombaları ile yapılan eylemde 2 polis ağır yaralanmıştır. Eylem sonrası korucuların desteği ile Kılındere ve Kavar köylerine operasyon başlatılmıştır.
* 27 Ağustos günü Amed’in Bağlar ilçesinde zırhı bir araca yönelik Gerilla timimiz tarafından eylem gerçekleştirilmiştir ve zırhlı araç darbelenmiştir. Yine 30 Ağustos günü saat 13.30’da Amed’e bağlı Kayapınar ilçesinde 2 polise yönelik yapılan eylemde her 2 polis de öldürülmüştür.
* 26 Ağustos günü saat 23.00’te Amed’in Bağlar ilçesinde bir Gerilla timimiz tarafından zırhlı araca sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemde 4 Özel Harekat polisi yaralanmıştır.
* 31 Ağustos günü saat 07.00 ile 09.00 arasında TC ordusu Lice, Hani ve Karas üçgenine Skorsky helikopterler ile sevkiyat yapmaktadır. Ayrıca TC ordusunun başlatmış olduğu operasyon devam etmektedir.
* Son 4 gündür Amed Farqin’e bağlı Malabadi köy karakolu, karakol çevresine rastgele ateş açmaktadır.
* Amed’in Pasur(Kulp) ve Farqin(Silvan) yolu uzun bir süredir Gerilla Güçlerimizin denetimi altındadır. 30 Ağustos günü saat 13.00 ile 19.00 arası toplanan 300 araçta kimlik kontrolü yapıldıktan sonra süreç hakkında halk bilgilendirilmiştir.

*. 29 Ağustos günü saat 22.00’da Bitlis Tatvan’dan Muş’a giden bir askeri trende Gerilla Güçlerimiz tarafından Muş’un Korkut ilçesinde bulunan köprü üzerinde bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Köprü imha olurken trenin 5 vagonu imha olmuş, diğer vagonlar ise darbe almıştır. 5 askerin yaralandığına ilişkin haber yapılsa da bu eylemde ölü ve yaralı sayısı daha fazladır. Ayrıca tren yolu kapanmıştır.
* 30 Ağustos günü saat 21.30’da HPG ve YJA Star Gerillalarımız tarafından Kars merkez emniyet binasına ve Jandarma Karakoluna yönelik iki koldan bir eylem düzenlenmiştir.  1. Kol Jandarma karakolunda bulunan A-4 silahının bulunduğu kulübesini, nöbet kulübesini diğer 1. Kol ise Karakol önünde bulunan askerleri hedef almıştır. A-4 mevzisi ve nöbet kulübesi vurularak imha edilirken, bina önünde bulunan 6 asker B-7 roket atarları, BKC ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda mevzilerde bulunan 2 asker ile bina önünde bulunan 5 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.
*Jandarma binasına B-7 roket atarlarıyla isabetli yapılan eylemde bina önünde bulunan 1 zırhlı araçta vurulup darbelenmiştir. Buradaki eylemlerde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Bu eylem Şehit Hejar Sarıkamış timi ve Şehit Çavreş timi tarafından Sarıkamışta şehit düşen Gerillalarımız anısına gerçekleştirilmiştir. Ölü ve yaralı askerlerin daha fazla olduğu eylemde toplan 7 asker ölmüş 1 askerde yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştiren güçlerimiz daha sonra sağlam bir şekilde üs alanlarına çekilmiştir.
* 30 Ağustos günü akşam saat 22.55’te Ağrı’nın Bazid ilçesine bağlı Zorova köyünde bir Gerilla timimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Bu eylemde Vodafone ait bir baz istasyonu imha edilmiştir.
*30 Ağustos günü Van’ın Erciş ilçesine bağlı Harra karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. 2 Nöbet kulübesi B-7, BKC ve ferdi silahlarla hedeflenerek etkili vurulmuştur. Başka bir kulübeden verilen karşılık üzerine Gerillalarımız sağlam bir şekilde eylem alanından uzaklaşmıştır. Bu eylem de TC ordusunun ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
* 17 Ağustos itibariyle şimdiye kadar Dersim – Ovacık ve Dersim – Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimindedir.
* 30 Ağustos günü akşam saat 00.30’da Dersim ve Nazimiye arasında bulunan Muservan sırtı ve Zelê yamaçları TC ordusuna ait Kobra tipi helikopterler ile vurulmuştur. Kobralar vuruşlar ardından geri çekilmiştir.

*Son birkaç gündür TC ordusuna ait güçler gözetleme amaçlı Geliyê Munzur alanına çıkartıyor. Özellikle Peter,  Gafat ve Veng alanlarında gizlenerek gözetleme faaliyetlerini sürdürmektedir.
* 29 Ağustos günü öğleden sonra saat 17.30’da Dersim’in Mazgirt ilçesine bağlı Göztepe ve Danaboran yollarını Gerillalarımız tarafından denetime alınmıştır. Yol kontrolü sırasında AKP Mazgirt ilçe başkanına ait bir araç yakılmıştır.
T.C ordusunun, Gerilla alanlarımızda gerçekleştirdiği bombardımanlar ve hava hareketlilikleri;
*. 31 Ağustos günü saat 00.00 – 01.30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Gare alanı, 30 Ağustos günü saat 07.30 – 10.00 ve saat 19.30 ile 31 Ağustos günü saat 05.30 arasında  Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Ayrıca 31 Ağustos günü saat 06.00 – 07.00 arasında Zap bölgesi üzerinde T.C ordusuna ait savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.
*. 30 Ağustos günü saat 05.30 – 09.30 ile 15.30 – 16.30 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol tepesi, Canmeda, Zêrê köyü alanı, Mergeşinê, Şelale ve Dola Şifreza alanlarını ve çevresindeki alanları, saat 13.00 -13.30 arasında Serê Sevê ve Tepê Ortê karakolları; Tepê Çarçerê ve Tepê Sor alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır. Yine 31 Ağustos günü saat 05.30 – 06.30 arasında Bilican alayı; çevresindeki alanları, saat 06.00 – 06.30 arasında Şkêr karakolu; Latê Kewa alanını tanklarla bombalamıştır.
* 30 Ağustos günü saat 18.00 – 19.00 arasında Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şıvan ve Çete tepesi karakolları; Partizan tepesi ve Qesroke alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.


No comments