Breaking News

‘Cemal’i bölgenin Efrîn’le ilişkisini kesmek için kaçırdılar’

EFRÎN – Efrîn Yürütme Meclisi Eşbaşkan yardımcısı Remzî Şêxmûs, YPG Dışilişkiler komitesi üyesi Cemal’in kaçırılmasını sert bir dille kınayarak “El-Nusra bundan utanç duymalıdır. Bununla dış güçlerin ajandasını uygulayıp Efrîn’in bölgeyle ilişkisini kesmek istiyorlar” dedi.
AKP-Erdoğan destekli Cebhet El-Nusra çetelerinin 14 Ağustos’ta Cemal adlı YPG Dışilişkiler komitesi üyesini kaçırmasına tepkiler sürüyor.
ANHA’ya konuşan Efrîn Yürütme Meclisi Eşbaşkan yardımcısı Remzî Şêxmûs, YPG üyesinin kaçırılmasını sert bir dille kınadı. AKP destekli Nusra çetelerinin Demokratik Özerklik Yönetiminin deneyimlerinden ve geliştirdiği kardeşlik ve ortak yaşam anlayışının tüm Suriye’de yaygınlaşmasından korktuğunu belirten Şêxmus, “çünkü halkların kardeşliği, özgür ve ortak yaşamı çetelerin varlığını anlamsız kılıyor. Bunu da kendilerine yönelik en büyük tehdit olarak görüyorlar” dedi.
Özerk yönetmi sisteminin mevcut kısıtlı imkanlarıyla bile onbinlerce Suriyeliye kucak açıp güvenli bölgelerde barındırdığına dikkat çeken Remzî Şêxmûs, geliştirilen sistemin giderek birçok farklı oluşumu da olumlu etkilediğini ve çözüm için örnek alınmaya başlandığını söyledi.
Şêxmûs, YPG Dışilişkiler komitesi üyesi Cemal’in kaçırılmasının lanetlenmesi gereken çirkin bir yaklaşım olduğunu belirterek “birbir ahlaki değerle bağı yoktur. Çünkü Cemalin içinde yer aldığı bu komitenin temel çalışma sahası çatışmalı ve sorunlu bölgeler arasındaki ilişkilerin geilştirilerek sivil halkın zarar görmesini engelleyecek ilişki ve çalışmalar geliştirmektir. Kaldı ki Cemal savaş cephesinde kaçırılmadı. Bu görevini icra ederken ahlaksızca kaçırıldı” sözleriyle olaya tepki gösterdi.
Şêxmûs, çetelerin her gün daha fazla gelişip büyüyen demokratik Özerklik Çözüm projesine düşmanlıklarının anlaşılır olduğunu, çünkü bunun kendi insanlık dışı yaklaşım ve yöntemlerini bitirecek bir siyasal düşünsel porje olduğunu iyi bildiklerini ve bu nedenle her türlü gayri insani ve gayri ahlkaki yöntemle bu sisteme saldırmaktan geri durmadıklarını da sözlerine ekledi.
 (aç)
ANHA

No comments