Breaking News

YPG Efrîn’e saldıran El-Nusra Emirini öldürdü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Efrîn’e saldırı düzneleyen çetelerin emiri, şoförü ve korumasının öldürüldüğünü ve 10 çetenin de yaralandığını duyurdu.
YPG Basın Merkezi, El-Nusra çetelerinin 28 Ağustos akşamı Cindirêsê’ye bağlı Dêwa ve Derbalut köylerine düzenlediği saldırılar ve verilen karşlıa ilişkinyazılı bir açıklama yayınladı.
28 Ağustos günü saat 18.30 sularında El Nusra çetelerinin Efrîn’in Cindîresê ilçesine bağlı Dêwa ve Derbalut köylerine yönelik bir saldırı düzenlediği belirtilen açıklamada “Havan toplarıyla düzenlenen saldırıda Derbalut köyü muhtarı Mihemed Hisên isimli bir yurttaşımız yaralanmış, sivil halka ait bazı evlerde maddi hasar meydana gelmiştir” denildi.
YPG, çete saldırılarının düzenlendiği noktaları tespit eden savaşçıların bu alanlara yönelik ağır silahlarla karşı saldırı düzenlediğini kaydederek “Bu saldırıda İdlib’in Kefe Zitey köyü nüfusuna kayıtlı Ehmed El Hayik isimli çete emiri, şoförü ve güvenliği olmak üzere 3 çete üyesi öldürülmüş, 10’un üzerinde çete üyesi de yaralanmıştır” dedi.
(aç)
ANHA

No comments