Breaking News

Şehit aileleri komün oluşum çalışmaları sürüyor

HESEKÊ – Şehit Aileleri Kurumu’na bağlı şehit aileleri komünlerinin oluşumu için hazırlık çalışması devam ediyor. Bu kapsamda Hesekê’de Kurum üyeleri ile hazırlık çalışmaları dair toplantı düzenelendi.
Miftî mahallesinde Şehit Aileleri Kurumunda  gerçekleşen toplantıya tüm kurum üyeleri, Hesekê Halk Meclisi başkanı Elî Ferman ve meclis üyeleri katıldı.
Cizîr Kantonu Şehitler Konseyi Yöneticilerinden Munzir Hesekê bölgedeki gelişmelere dair yaptığı konuşmasında: “Hesekê’nin özgürleştirilmesi YPG ve ona destek veren güçlerin fedakarlıkları sayesinde sağlandı. Yine halkın direnişi sayesinde sağlandı” şeklinde konuştu.
Munzir Hesekê, Hesekê’nin özgürleştirilmesi bölge halkının örgütlendirilmesinde ve halkın kendi kendini yönetebilir bir pozisyona kanalize ettiğini, yine kentte örgütlenme çalışmalarının daha da genişlediğine dikkat çekti.
Bakurê Kürdistan’daki gelişmelere de değinen Munzir Hesekê: “AKP’nin Bakurê Kürdistan’da çok yönlü saldırıları izlediği siyasi hattın başarısızlığı neticesinde, Kürt halkının katletmeye varana dek bir çılgınlığı içermektedir. Ama faydasızdır. Keskin sirke kendi küpüne zarar verecektir” dedi.
Şehit ailelerine özel komünlerin oluşturulmasının önemine vurgu yapan Munzir Hesekê şöyle devam etti: “Komünler aracılığıyla şehit aileleri eylem ve etkinliklerini örgütleyebilecek. Şimdi kentte bunun örgütlenme çalışmalarını yürütmekteyiz. O açıdan özgürlük şehitlerinin ailelerinin ihtiyalarını karşılamaya çalışıyoruz. Onlarda komünlerle örgütlenme çalışmalarını sağlayacaklar.”
Hesekê, İlerleyen günlerde kentte şehit aileleri komünleri için kentte bir toplantı daha düzenleyeceklerini belirtti.
Şehit aileleri komünlerinin oluşturulması ve aktifleştirilmesine ilşkin katılımcıların soruları Cizîr Kantonu Şehitler Konseyi Yöneticilerinden Munzir Hesekê tarafından yanlanarak toplantı son buldu.
(ad)
ANHA 

No comments