Breaking News

Peşmerge Xazir Cephe Komutanı Ferîdûn Ciwanroyî yaşamını yitirdi

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Üyesi ve Xazir Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Ferîdûn Ciwanroyî, yaşamını yitirdi.

PDK Politbüro Üyesi ve Xazir Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Ferîdûn Ciwanroyî dün gece geçridiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.
Xazir-Erbil yolu üzerinde aracının devrilmesi sonucu Xazir Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Ferîdûn Ciwanroyî’nin olay yerinde yaşamını yitirdiğini, 5 Peşmerge’nin de yaralandığını kaydetti.
KDP Politbüro Üyesi Ferîdûn Ciwanroyî, 1950 yılında Doğu Kürdistan Kirmanşan eyaletinin Ciwanro kentinde dünyaya gelmiş, Güney Kürdistan’dak 1968 yılında PDK’nin başlattığı Eylül direnişi döneminde 18 yaşında Peşmerge’ye katılmıştı.,
Xazir Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı ve PDK Politbüro Üyesi Ferîdûn Ciwanroyî, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin de katılımıyla Pîrmam’da düzenlenen bir törenle toprağa verildi.
Törene Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, PDK yöneticileri ve Ciwanroyî’nin yakınları ile çok sayıda yurttaşın katıldığını belirtti. 

No comments