Breaking News

9 YPG/YPJ savaşçısını binler son yolculuğuna uğurladı

KOBANİ – Kobani ve Serêkaniyê direnişinde yaşamını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının cenazesi Kobani’de binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Serêkaniyê ve Kobanê’de DAIŞ çetelerine karşı yürütülen mücadele yaşamlarını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Ehmed Bekir (Kemal Kobanê), Ednan Bozo (Dozvan Kobanê), Fedîle Mûsa (Şîlan Kobanê), Kendal Muslim (Amed Reş), Kendal Muslim, Ehmed Kobanê, Seyîdxan Kobanê, Sakîne Kobanê ve Henîf Kobanê’nin cenazeleri binlerce Kobanili yurttaş tarafından toprağa verildi.
Cenazeleri almak üzere Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan halk TEV-DEM, YPG/YPJ ve PYD bayrakları ile şehit posterleri taşıdı. Şehid namirin sloganları ile cenazeleri kurumdan alan kitle araçlarla Termik köyündeki Şehîd Dicle mezarlığına doğru yola çıktı.
Şehitlikte düzenelen askeri törenle devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan Şehit Aileleri Kurumu yöneticisi İzet Hemo, Rojava devriminde şehitlerin kahramanca direnişleri sayesinde büyük başarılar kazanıldığını ve bu nedenle her yurttaşın bu kazanımları korumak için şehitlerin çizgisinde örgütlenmesi gerektiğini söyledi. Tüm şehit aileleri ile Kürdistan halkına başsağlığı dileyen Hemo, hiçbir gücün bu halkı şehitlerin yolundan döndüremeyeceğini ifade etti.
Törende Kobani yönetimi adına ailelere başsağlığı dileyen Rûken Ehmed ise kadınların öncülük ettiği Rojava devrimiyle artık kürt halkının tüm insani, toplumsal ve ulusal haklarını elde etmesinin zamanı olduğunu belirtti.
Tören 9 savaşçının cenazesinin konuşmalar ardından zılgıtlara arasında toprağa verilmesiyle son buldu.
(aç)
ANHA

No comments