Breaking News

HPG eylemleri devam ediyor

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi yazılı bir aöılama yaparak Türk  ordusunun saldirilarina karşilik gerillalarimizin eylemlerinin devam ettiğini duyurdu. HPG açıklamasında eylemlerinde netleştirilen 8 polis ve 9 asker öldürülürken 15 polis ve 3 asker yaralandığını belirtti.
HPG-BİM tarafından yazılı bir açıklma yapılarak şehit düşen HPG veYJA Star  gerillaları anısına Türk askeri ve polisine  dönük  birçok farklı yerde eylem yapıldığı açıklandı. HPG’nin açıklaması şu şekilde:
“* 29 Ağustos günü saat 14.45’te Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan karakolundan Şemzinan merkeze doğru yol alan askeri konvoya yönelik Dola Bermêşa alanında YJA Star Gerillalarımız ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir.
Bu eylem sonucunda 1 zırhlı araç darbelenirken; 2 asker öldürülmüş ve 1 asker de yaralanmıştır. Eylem sonrası saat 15.30’da Şapatan ve Radyolog karakolları takviye amaçlı eylem alanına girmeye çalışırken; Gerilla güçlerimiz bu takviye gücünü de vurmuş ve 2 asker daha öldürülmüştür.
*Yine saat 16.30’da T.C ordusu alanda operasyon başlatmıştır. Alanı çembere almaya çalışan askerlere yönelik, Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla karşılık vermiştir. Bunun üzerine geri çekilen T.C ordusu saat 18.00’de alanda bulunan Dola Bermêşa, Şapatan ve Elden mahallelerine özel birliklerini yerleştirmiştir. Daha sonra saat 19.00’da operasyon tamamen geri çekilmiştir. Ayrıca gerçekleştirilen eylem sonrasında Goman tepesi, Garê ve Şemzinan Alayı karakolları; Dola Bermêşa, Sararo köyü ve Şapatan mahallesi arasında bulunan alanı obüs ve havanlarla bombalarken, saat 20.00 – 00.00 arasında insansız hava araçları alan üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Operasyon esnasında çıkan çatışmalar da ise toplam 4 asker öldürülürken, 2 asker de yaralanmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Şehit Baz Faraşin anısına düzenlenmiştir.
* 29 Ağustos günü saat 08.00 – 08.30 arasında Gerilla güçlerimiz, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakoluna yönelik ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bir havan mevzisi imha edilirken bir tank da ağır darbe almıştır. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
* 29 Ağustos günü saat 13.00 – 18.00 arasında Gerilla güçlerimiz, Heftanin alanı sınır hattında bulunan Şehit Kendal tepesi etrafında mevzilenen T.C ordusuna yönelik 2 ayrı koldan ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
*Hakkari – Çukurca arasındaki yol, Yüksekova’nın Geliyê Doski alanı – Oremar karakolu arasındaki yol, Mêrgezere  alanı – Şıtaza ve Oremar karakolları arasındaki yol, Şemdinli’ye bağlı Derya köyü – Bezelê karakolu arasındaki yollar Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.
* 28 Ağustos saat 15.00 – 19.00 arasında Hakkari’ye bağlı Şemzinan alanında bulunan Helena, Katona ve Gare üçgeninde Gerilla güçlerimiz yol kapatma eylemi gerçekleştirmiştir. Bu yol kontrolünde kimlik  kontrolü ile birlikte halka süreç hakkında bilgilendirme de yapmışlardır.
* 29 Ağustos günü akşam saatlerinde Van’ın Başkale ilçesine bağlı Seregol karakolu yakınlarında bulunan Vodafone, Turkcell ve Avea’ya ait baz istasyonuna yönelik Gerilla güçlerimiz bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve baz istasyonu imha edilmiştir.
*. Gerilla güçlerimiz, Hakkari’ye bağlı Meskan tepesinde konumlanan T.C ordusunun çevresini kuşatmaya almıştır. T.C ordusunun havadan ve karadan herhangi bir hareketliliği gelişememektedir.
* 29 Ağustos günü saat 13.30’da Siirt’e bağlı Tepê Gundikê Şex karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz, yakın mesafeden ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 kule imha edilirken 3 asker öldürülmüştür. T.C ordusu ölü ve yaralılarını Skorsky tipi helikopterler ile alandan çıkarmıştır. Ayrıca eylem sonrasında Kobra tipi helikopterler alanı rastgele bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu eylem Besta’da şehit düşen Gerillalarımız anısına yapılmıştır.
* 28 Ağustos günü saat 21.25’te Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Sanayi mahallesinde, içinde 24 polisin bulunduğu 1 zırhlı polis otobüsünün geçişi sırasında Gerilla güçlerimiz bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 polis öldürülürken, 6’sı ağır olmak üzere toplam 15 polis de yaralanmıştır. Eylemden sonra olay yerine gelen zırhlı araçlar çevreyi rastgele taramışlardır. Bu sırada olay yerinden geçen sivil bir araç, içinde bulunanların taranması sonucu yaralanmıştır. Yaralananlar içinde bulunan 16 yaşındaki Mazlum Turan katledilmiştir.
* 29 Ağustos günü Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mamxuri ve Gundê Kiritani alanları arasında bulunan Türk Telekom şirketine ait şebeke istasyonu Gerilla Güçlerimiz tarafından saat 20.30’da sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir.
* 29 Ağustos günü saat 06.00’da Siirt’in Eruh ilçesine ile Garısa köyünden Xargol ve Tirya karakollarına giden yol, aynı zamanda Siirt Pervari ilçesinden Garısa köyüne giden yol Gerilla Güçlerimiz tarafından kapatılarak kimlik kontrolü ve süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bu yollar halen de güçlerimizin denetimi altındadır.
*. 29 Ağustos günü saat 17.00 ila 20.00 arasında Gerilla Güçlerimiz Amed’in Lice ve Pasur(Kulp) yolunu kapatarak toplanan 60 araçta kimlik kontrolü ve süreç hakkında propaganda yapmıştır.
* 29 Ağustos günü saat 00.45’te Amed Hani ilçesine bağlı Hegasor karakoluna malzeme götüren bir araç Gerilla Güçlerimiz tarafından durdurularak yakılmıştır.
* 29 Ağustos günü saat 21.45’te Amed Farqin(Silvan) ilçe merkezinde bulunan hastahaneyi rastgele tarayan akrep tipi zırhlı araç Gerilla Güçlerimiz tarafından pusuya düşürülerek roketatar silahlarla vurulmuştur. Hedef alan araç yanmıştır. Yerel bilgilere göre bu araçta yer alan her 4 polis de ölmüştür. Bu eylem Farqin(Silvan)’da şehit düşen Serhat arkadaş anısına yapılmıştır.
* 29 Ağustos günü saat 19.00’da Amed Farqin’e bağlı baraj güvenliğini tutan 1 kule, konteynır ve yemekhanesi Gerilla Güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Ağır silahlarla yapılan eylemde karşılık veren askerlerle bir süre çatışma yaşanmıştır. Eylem sonucunda ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.
* 29 Ağustos günü saat 16.30’da düşman Zerga tepesinde bulunan A-4 silahları ile alanda canlı kalkan olarak bekleyen halkı askerler rastgele taramıştır. Yine saat 20.00’de de havanlarla halkın bulunduğu bölgeye atışlar yapılmıştır. Yapılan atış sonrası çıkan yangının söndürülmesi askerler tarafından engellenmiştir. 30 Ağustos günü sabahı da alan üzerinde Skorsky helikopterlerin yoğun hareketliliği yaşanmıştır.
* 28 Ağustos günü Amed ve Bingöl arası bir güzergâhta yolu kapatan Gerilla Güçlerimiz burada Nasıroğulları şirketine ait olup baraj için malzeme taşıyan 4 tır aracı malzemeleri ile birlikte yakarak imha etmiştir.
* 29 Ağustos günü saat 19.00 ile 21.00 arası Bingöl’e bağlı Genç ve Yayla arasında Gerilla Güçlerimiz, Turkcell, Vodafone ve Avea’ya ait 3 baz istasyonuna sabotaj eylemi yaparak imha etmiştir.
* 29 Ağustos günü saat 22.00 ile 23.00 arasında Elazığ Karakoçan ilçe merkezindeki Özel Harekât polislerine dönük Gerilla Güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. 2 polisin bulunduğu kule hedef alınarak imha edilmiştir. Aynı zamanda TEM şubesinin de hedef alındığı eylemde 15 dakika süren bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma sonrası ölü ve yaralı polisler olmakla birlikte sayısı netleştirilememiştir.
* 29 Ağustos günü saat 00.30’da Bingöl’e bağlı Taxa Mirzan’da TRT, Polis telsizi, Turkcell, Vodafeone ve Avea’ya ait 6 baz istasyonu Gerilla Güçlerimiz tarafından hedeflenerek imha edilmiştir. 7 zırhlı araç ile olay yerine müdahale eden araçlara roketatar silahlarla ateş açılmış ancak isabet almamıştır. Çıkan çatışma sonrası ölü ve yaralı sayısı bilinmezken güçlerimiz kayıp vermeden üslerine geri dönmüşlerdir.
* 29 Ağustos günü saat 12.00 ila 14.00 arasında Erzurum ve Kağızman arasındaki bir güzergâh Gerilla Güçlerimiz tarafından kapatılmıştır. Toplanan 40 araçta kimlik kontrolü ve süreç hakkında bilgilendirme faaliyeti yapıldıktan sonra devlete ait 3 Tır araç yakılarak imha edilmiştir.
* 29 Ağustos günü saat 20.35’te Ağrı Bazid’e bağlı Türkmen ve Çiflik köyleri arasında bulunan Turkcell’e ait bir baz istasyonuna Gerilla Güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi yapılarak imha edilmiştir.
* 29 Ağustos günü saat 01.00’de Iğdır’dan geçen bir doğalgaz boru hattına Gerilla Güçlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Yapılan eylemde boru hattı imha edilmiş, gaz aktarımı olmadığı için alev almamıştır.
T.C ordusunun Gerilla alanlarımıza yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlar ve hava hareketlilikleri;
* 28 Ağustos günü saat 07.30 – 16.30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Kandil alanı, 29 Ağustos günü saat 21.30 ile 30 Ağustos günü saat 06.00 arasında Zap bölgesi, aynı günler arasında saat 23.00 – 01.30 arasında Gare alanı, 30 Ağustos günü saat 03.00 – 10.00 arasında Avaşin alanı üzerinde insansız hava araçlarının hareketliliği yaşanmıştır.
* 29 Ağustos günü saat 10.30 – 11.00 ile saat 14.00 – 14.45 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.”
*29 Ağustos günü saat 22.00 – 23.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Bezelê karakoluna bağlı Sivri Tepesi; Tepê Sor ve yamacını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
* 29 Ağustos günü saat 22.00 – 23.00 ile 30 Ağustos günü saat 00.00 – 01.00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Aruş Tepesi ve Serbesta Karakolları; Kuroşino Tepesi ve yamacını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
* 29 Ağustos günü saat 13.00 – 13.30 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Şker karakolu, saat 23.00 – 23.30 arasında Bilican karakolu, saat 05.30 – 06.30 arasında Eriş karakolu çevresindeki alanlara yönelik obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
* 29 Ağustos günü saat 07.00 – 09.00 arasında Hakkari’ye bağlı Bêrê karakolu; Gelîyê Marinos alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.

No comments