Breaking News

YPG’li Aldar son yolculuğuna uğurlandı

DIRBÊSIYÊ – Til Temir bölgesinde DAIŞ çetelerine karşı direnişte yaşamını yitiren YPG savaşçısı Îbrahîm Sîdo (Aldar Til Temir), Dirbêsiyê’de binlerce kşi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
24 Ağustos 2015’te DAIŞ çetelerinin Bedii  köyüne yerleştirdiği mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren YPG savaşçısı Îbrahîm Sîdo’nun (Aldar Til Temir) cenazesini uğurlamak için Dirbêsiyê, Til Temir ve Zurgan kasabası ile çevre köylerden binlerce kişi Dirbêsiyê Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı.
YPG/YPJ bayrakları, kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve şehit posterleri taşayan ve sık sık “şehid namirin”, “Biji berxwedana YPG’ê” sloganları haykıran kitle Aldar’ın cenazesini aldıktan sonra araç konvoyu eşliğinde Berkevirê köyündeki Şehîd Rustem Cûdî mezarlığına hareket etti.
Mezarlıkta düzenlenen askeri törende Til Temit Şehit Aileleri Kurumu üyesi Mihemed Tahir ile TEV-DEM üyesi Mihemed Seyîd birer konuşma yaparak aileeye ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi. Devrimn başından bu yana türk devletinin Rojava düşmanlığı yaptığını ve çetelere her türlü desteği verdiğini belirten konuşmacılar, türk ordusunun medya savunma alanlarına yönelik bombardımanını da kınadı.
Törende YPG adına konuşan Genel komutanlık üyesi Reşîd Umer ise, DAIŞ çetelerine karşı YPG güçlerinin Tl Temir direnişine vurgu yaptı. Reşid, Bakurê Kurdistan halkının çetelerin destekçisi AKP’ye karşı yürüttüğü mücadelenin de demokrasi ve özgürlük yolunda büyük sonuçlar doğuracağını söyledi.
Konuşmalar ardından şehidin sicili okunaral ailesine şehadet belgesi teslim edildi.
Tören, Aldar’ın cenazesinin zılgıt ve sloganlar arasında toprağa verilmesiyle son buldu.
(aç)
ANHA

No comments