Breaking News

YPG’den Kobanê, Cizre ve Haleb açıklaması

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, devam eden “Kobanê’yi özgürleştirme operasyonu” kapsamında dün gece çetelere ağır kayıplar verildiğini, Cizre Bölgesi’nde ise çetelerin saldırı girişimlerinin boşa çıkartıldığını belirtirken, Halep’te ise rejim güçlerinin Şêxmeqsud mahallesine 2 havan topu attığını açıkladı.
YPG Basın Merkezi Kobanê’de devam eden YPG/YPJ operasyonları ile, Cizre Bölgesi’ndeki çetelerin saldırı girişimleri ve Halep’teki rejim güçleri saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. YPG resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Kobanê operasyonunda son 24 saat içinde yaşanan gelişmelere ilişkin şu bilgilere yer verildi.
“DAIŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etme saldırılarına karşı verilen ve adım adım zafere giden direniş 139. Gününe girmiş bulunmaktadır.
YPG/YPJ savaşçılarımız, bir taraftan çetelerin işgal ettiği köyleri özgürleştirme hamlesini devam ettirirken, bir yandanda da özgürleştirilen köylerdeki arama tarama faaliyetlerini sürdürmektedir.
Güçlerimiz Kobanê’yi özgürleştirme hamlesi çerçevesinde dün güneydoğu ve batı cephelerinde çetelere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz dün akşam saatlerinde kentin 7 kilometre güneydoğusuna düşen Til Hecib köyü yakınlarında çeteci gruplara yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Çetelere ait bir aracım imha edildiği eylemde, 3 çete üyesi de öldürülmüştür.
YPG/YPJ savaşçılarımız Kobanê’nin 13 kilometre batısına düşen Bûban köyünde de çetelere yönelik eşlem gerçekleştirmiştir. Çete mevzilerinin etkili bir şekilde vurulduğu eylemde, çetelerin ölü ve yaralıları tespit edilememiştir.
Önceki güçlerimiz tarafından özgürleştirilen ve Kobanê’nin batısına düşen Siftek, Şikeft ve Dolê köylerinde ise yapılan arama tarama faaliyetlerinde; 2 Hammer tipi zırhlı araç, bir adet el yapımı havan, bir adet 23. Doçka, bir adet 14.5’lik doçka, 19 adet kalaşnikof marka silah, 2 adet Buruno marka silah, bir adet M16 silahı, 26 adet 12 mm. havan mermisi, 10 katyuşa mermisi, 6 adet anti tang roketi, 550 adet 12.5’lik doçma mermisi, 2100 adet BKC mermisi,  72 adet el bombası,30 adet kalaşknikof jarjorü, 3 sandık kalaşnîkof mermisi, 15 adet el yapımı mayın ve 3 telsiz ele geçirilmiştir.”
Cizirê’de 3 çete üyesi öldürüldü
Cizirê Kantonu’ndaki çatışlamalara ilişkin de bilgilerin verildiği açıklamada, Girkê Legê’ye bağlı Erca ve Heddadê köyleri arasında dün gece YPG savaşçıları ile çeteci gruplar arasında çatışmaların yaşandığı belirtilerek, çetelere ağır darbelerin vurulduğu çatışmada, YPG mevzilerinde patlatılmak istenen bomba yüklü bir kamyonun etkisiz hale getirildiği ve 3 çete üyesinin öldürüldüğü kaydedildi.
Çeteci gruplar dün Til Temir ile Haseki’ye bağlı Xerîtayê köyü arasında saldırıda bulunduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Çeteler yok kenarına yerleştirdikleri el yapımı bir bombayı, sivil araçların geçişi sırasında patlatmıştır. Patlama sonucunda maddi hasar meyadana gelirken, can kaybı yaşanmadı.”
Çetelerin yine Haseki’ye bağlı Um Dibis ve Til Mecerê köyleri arasında saldırı girişiminde bulunduğu kaydedilen açıklamada, YPG savaşçılarının karışılık vermesiyle saldırı girişiminin boşa çıkartıldığı belirtildi.
Açıklamının sonunda, Halep kentinde rejim güçlerinin Şêxmeqsud Mahallesi’ne 2 havan topu attığı ve bir sivil yurttaşın yaralandığı belirtildi.
(aq)

No comments