Breaking News

Hesekê’de bombalı saldırı

HESEKÊ – Neşwa Şerqî mahallesindeki Elektrik İdaresi yakınlarında, bomba yüklü bir araç patlatıldı. Patlama sonucunda ölü ve yaralılar var.
Hesekê’deki ANHA muhabiri, dün gece kentin Neşwa Şerqî mahallesinde bulunan Elektrik İdaresi yakınlarındaki bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla bir intihar saldırısı düzenlendiğini bildirdi. DAIŞ çeteleri tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda aracı control noktasında patlatılması sonucunda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi. Ancak ölü ve yaralı sayısı hakkında somut bilgi alınamadı.
Neşwa mahalllesindeki Elektrik İdaresi, Hesekê’ye yönelk saldırıların ilk gününde aynı alanda yer alan Fen Edebiyat Fakültesi ve Çocuk Hastanesiyle birlikte DAIŞ çetelerinin kontrolüne geçmiş, ancak rejim güçlerinin hava saldırıları sonucunda çeteler alanda çok sayıda mayın ve tuzak yerleştirerek bu merkezler dışına çıkıp sivil halkın evlerinde üstlenmeye başladı.
Ezîziyê’de durum
Dün YPG güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda doğusunda yeralan iki köyle birlikte tümden çetelerden temizlenenen Ezîziyê mahallesinde ise dün YPG ve asayiş güçleri tarafından arama tarama faaliyetleri gerçekleştirildi.
Mahalle içinde ve girişlerinde kontrol noktaları kuran Asayiş kaynaklarından alınan bilgilere göre; Xezel pamuk atölyesi yakınlarında çetelere ait cenazeler bulundu.
Ağır darbeler alan çetelerin gece Muftî ve Dahiyê mahallelerine havan topları attığı, bunun sonucnda bir evin hasar gördüğü belirtildi.
Kentin YPG kontrolündeki kuzey mahallelerinin tümünde güvenlik kontrolleri ve tedbirler artırıldı. Asayiş, komünlerin özsavunma güçleri, gençlik birliği üyeleri de YPG güçleriyle birlikte halk savunmasında aktif yer alıyor.
(ekîp/ac)
ANHA

No comments