Breaking News

IŞİD’in Musul’daki anakarargahı vuruldu

Koalisyon uçakları Musul’un kuzeyindeki Cisuk semtinde bulunan IŞİD anakarargahını bombaladı. Saldırı sonucu çok sayıda IŞİD üyelerinin öldürüldüğü belirtiliyor.



Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları bugün akşam üstü IŞİD’in Musul kentindeki en büyük askeri karargahlarından birini hedef aldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, kentin kuzeyindeki Cisuk semtindeki karargaha düzenlenen saldırı sonucunda çok sayıda IŞİD’li öldürüldü.

Alınan bilgilere göre, saldırıların ardından IŞİD kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Çok sayıda ölü ver yaralının Musul’daki hastanelere sevkedildiği bildiriliyor.

Koalisyon güçleri bugün akşam saat 8:00’de Musul Baraji yakınında IŞİD’in karakol olarak kullandığı bir çimento fabrikasını da hedef aldı. Peşmerge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, fabrika yerle bir edildi.

Peşmerge Güçleri Genel Kurmay Başkanı General Cemal Muhammed de saldırıları doğrulayarak, ”Koalisyon uçakları Musul merkez ve çevresindeki IŞİD hedeflerine yönelik yoğun bir hava hareketi başlatmıştır. IŞİD bu operasyonlarla birlikte Musul’da felce uğramıştır.” dedi.

Basnews

No comments