Breaking News

Eziziye mahallesinde halk evi açıldı

HESEKÊ – TEV-DEM ve Eziziye Mahalle Meclisi tarafından Eziziye halk evi yurttaşların hizmetine açıldı.
YPG/YPJ güçleri tarafından 29 Haziran’da DAIŞ çetelerine ağır darbeler vurarak arındırdığı Heseke’nin Eziziye mahallesinde yaşamı normale çevirme çalışmaları devam ediyor. Normalizasyon çalışmalaarı kapsamında Eziziye meclisi ilan edilişinin ardından TEV-DEM ile ortaklaşarak Eziziye mahallesi halk evinin açılışı yapıldı.
Kürt ,Arap ve Süryani halklarının birlikte yaşadığı Eziziye’nin mozaik dokusunun DAIŞ çetelerincece yok edilme çabaları mahalle halklarının güçlü birlik ve kardeşlik bağları sayesinde boşa çıkartıldı. Bu esas üzerinden mahalle sakinleri arasındaki bağları daha güçlü ve örgütlü kılmak için ilan edilen meclisin ardından mahallede bir de halk evi açılarak demokratik özerklik yönetimi çalışmalarının daha aktif kılınması amaçlanıyor.
Halk evinin açılışı için gerekli zeminin oluşmasında şüphesiz YPG/YPJ güçlerinin büyük fedakarlıkları söz konusuydu. Eziziye sakinleri halk evinin açılış merasiminde bir kez daha YPG/YPJ güçlerini selamlayarak teşekkürlerini ilettiler. Halk evinin açılışı ardından sırada tüm mahalle sakinlerinin çalışmalara aktif olarak katılması kalıyor. Bu sebeple TEV-DEM ve halk meclisi üyeleri, Eziziye mahallesinde yaşayan tüm yurttaşlara çalışmalara katılım çağrısında bulunuyorlar.
(uş)
ANHA

No comments