Breaking News

Girê Spî Formu Dûma katliamını kınadı

HABER MERKEZİ – Girê Spî Sivil Toplum Formu, Baas rejiminin Şam’a bağlı Duma kentinde sivil halka dönük gerçekleştirdiği katliamı kınayarak, Suriye’de sivillerin ölmemesi için uluslararası toplumu tarihi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.
Girê Spî Sivil Toplum Formu, başkent Şam’a bağlı Duma kentinde onlarca sivilin katledilmesi ve yüzden fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan rejim saldırısını yazılı bir açıklamayla kınadı.
Açıklamada Suriye’de rejimin artık meşruiyetini yitirdiği ve sivil halka dönük saldırılarını yoğunlaştırdığı belirtilerek şöyle denildi: “bu saldırılar sonucunda yüzbinlerce sivil insan göç etmiş, Suriye halkının yarısı içerde ve dışarda göçmen durumuna gelmiştir. Suriye halkına dönk katliamlar zincirini sürdüren Rejim güçlerinin, en son 16 Ağustos günü Duma pazarını hedef alan saldırısında 100’den fazla sivil şehit düşmüş, yüzlercesi de yaralanmıştır. Bu katliam saldırısını nefretle kınıyoruz. Başta Mirleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumu Suriye’de yaşanan durum karşısında uluslararası hukuki, ahlaki ve insani sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye, bir daha sivillere dönük katliamlarını yapamaması için meşruiyetini kaybetmiş olan rejimi sınırlandırmaya, Suriye krizinin siyasi çözümü için harekete geçmeye çağırıyoruz”.
(aç)
ANHA

No comments