Breaking News

Girkê Legê’de Yekitiya Star konferansı yapıldı

GIRKÊ LEGÊ – Girkê Legê Yekîtiya Star örgütü 2’inci konferansını gerçekleştirdi.
Girkê Legê’de gerçekleştirilen Yekîtiya Star 2’inci konferansına Girkê Legê, Rimêlan, Til Koçer, Çilaxa ve Aliyan köylerinden gelen toplam 63 delege katıldı.
Aram Tigran Kültür Sanat Merkezi’nde yapılan konferansta yeni yöneticilerin seçimi yapıldı. Konferansta konuşan Yekîtiya Star üyesi  Rîhan Temo, Türk devletinin  YJA STAR gerillası Ekin Van’ın cenazesine yaptığı  alçakça saldırıyı lanetledi.
Yekîtiya Star  koordinasyonu üyesi  Leyla Yaşar,Rojava’da elde edilen başrıların Türk devleti taraffından hazmedilemedeğini dile getirerek Türk devletinin Kürt ve Kadın karşıtı siyasetini boşa çıkarmak için Kürdistan’ın her yerinden direniş halinde olacaklarının kaydetti. Yaşar, Kürt Halk Önderi Abdulah Öcalan üzerindeki tecriti kınayarak Öcalan’ın özgürlüğü için direnişlerini yükselteceklerini söyledi.
Daha sonra Yekîtiya Star’ın 5. Genel Kongresinde belirlenen sözleşmesi, kürt halk önderi Abdulah Öcalan’ın kadın özgürülüğü ve toplumsal yaşamdaki rolüne ilişkin perspektifleri okundu.
Konferans daha sonra örgütlse gündem maddesi ve tartışmalarla devam etti.
Konferansın sonunda bir dizi karar alınarak Yekîtiya Star’ın Girkê örgütünün yeni yönetimini belirlemek üzere seçimler yapıldı. Seçimler sonucunda Şehnaz Ebdo, Nesrîn Hesen ve Heyfai Berces Yekitiya Star Genel Meclis üyeliğine, 5 kadın da Yekîtiya Star Cizîr kantonu meclisine seçildi.
Konferans sloganlarla son buldu.
(uş)

No comments