Breaking News

HPG eylemleri sürüyor

HABER MERKEZİ – HPG Basın irtibat merkezi Türk ordusunun devam eden saldırılarına karşı misilleme eylemlerini sürdürdüğüne dair yazılı bir açıklama  yayınladı.
HPG tarafından yayınlanan açıklamada çok sayıda Türk askerinin  öldürüldüğü eylemlerde 2 asker de gözaltına alındığı belirtildi.
HPG-BİM tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
*13 Ağustos günü saat 22:00 – 23:00 arasında Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu; Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
Türk ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar Gerilla alanlarımızda artarak devam etmiştir. Buna göre;
*13 Ağustos günü saat 21:30’da Heftanin alanı sınır hattında bulunan Tepê Çete karakolu; Deriyê Davetiya alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 13 Ağustos günü saat 21:00 – 23:00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Elemun karakolu; Girê Dertê ve Girê Şehidan alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
*13 Ağustos günü saat 06:30 – 09:30 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu; Colemerg tepesi, Hakan tepesi ve Hilal köyünü obüs ve havanlarla bombalamıştır. Yine saat 16:30 – 17:30 arasında Bilican karakolu; Ertuş kalesini, saat 21:00 – 22:00 arasında Güvenlik tepesini obüslerle bombalamış ve Gerillalarımız da ağır silahlarla cevap vermiştir.
*14 Ağustos günü saat 04:00 – 05:00 arasında Türk savaş uçakları Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Şehit Hozan tepesini bombalamıştır.
*13 Ağustos’u 14 Ağustos’a bağlayan gece saat 01.00 ile 02.30 arası Gabar ve Çırav alanlarına TC ordusu tarafından hava saldırısı yapılmıştır. Aynı zamanda saat 01.00 ile 05.00 arası aynı alanlar obüsler ile vurulmuştur.
*13 Ağustos günü saat 00.00 ile 01.00 arası Kato Jirka alanına TC ordusu tarafından hava saldırısı yapılmıştır.  Bu hava saldırısında Gerilla güçlerimizin herhangi bir kaybı yaşanmamıştır.
*13 Ağustos’u 14 Ağustos’a bağlayan gece saat 02.45 ile 03.30 arası Herekol dağına TC ordusu tarafından hava saldırısı yapılmıştır. Bu hava saldırısında Gerilla güçlerimizin herhangi bir kaybı yaşanmamıştır.
*14 Ağustos günü saat 04:30 – 05:30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı üzerinde işgalci T.C ordusuna ait savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır. Yine aynı gün saat 03:00 – 11:00 arasında insansız hava araçları Avaşin alanı üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen bu hava hareketlilikleri Gerilla alanlarımızda artarak devam etmiştir. Buna göre;
*13 Ağustos günü saat 05:00 – 16:00 arasında Gare alanı, 14 Ağustos günü saat 02:00 – 11:00 arasında Heftanin alanı, 13 Ağustos günü saat 17:30 – 19:30 arasında Metina alanı, 14 Ağustos günü saat 01:00 – 05:00 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Ayrıca 14 Ağustos günü saat 04:30’da Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.
*13 Ağustos günü saat 06:00’da Gerillalarımız, Medya Savunma alanlarımızdan Xakurke alanı sınır hattında bulunan Doru karakoluna yönelik 2 koldan bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra Radyolog ve Durê karakolları çevresindeki alanları obüs ve havanlarla bombalarken; Skorsky ve Kobra tipi helikopterler, insansız hava araçları ve savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır. Türk ordusunun çevresindeki alanları rastgele vurması sonucu Golankê köyünde bulunan sivil halktan Şadi Töre isimli bir kişi yaralanmıştır.
* 13 Ağustos günü saat 16:20’de Gerillalarımız, Şemdinli ve Yüksekova arasındaki yol Xumarek alanında kapatılırken; yine aynı gün saat 18:00’de Gerillalarımız, Şemdinli ve Yüksekova arasındaki yol Şapata alanında kapatılmıştır. Gerillalarımız burada kimlik kontrolleri gerçekleştirmiş ve halka süreç hakkında bilgilendirme yapmıştır. Şemdinli’ye giriş ve çıkışlar Gerillalarımızın kontrolünde bulunmaktadır.
*Yine 13 Ağustos günü saat 18:00’de Gerillalarımız, Şemdinli ve Yüksekova arasındaki yol Şapata alanında kapatılmıştır.
* 13 Ağustos günü saat 23:00’de Gerillalarımız, Hakkari merkezde bulunan MİT Binası ve polis karakolunun nizamiyesine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
* 13 Ağustos günü Gerillalarımız, saat 14:30’da Zagros bölgesi sınır hattında bulunan Dola Mehendê yakınlarında zırhlı araçların geçişi sırasında ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde; 2 asker öldürülürken 4 asker de yaralanmıştır. Eylemden sonra Türk ordusu Dola Mehendê alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.
*13 Ağustos günü saat 21:00’de Hakkari’nin Yüksekova ilçe merkezinde bulunan Efeler taburuna yönelik Gerillalarımız havanlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemden sonra Türk ordusu alanda operasyon başlatmıştır. Operasyon 14 Ağustos saat 05:00’de sonuçsuz geri çekilmiştir.
*13 Ağustos günü saat 15:30’da Gerillalarımız, Oremar karakoluna giden yol üzerinde bulunan köprüye yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve köprü imha edilmiştir.
* 5 Ağustos günü Hatay’a bağlı Kesecik yolu üzerinde göreve gitmekte olan bir gurup Gerillamız T.C ordusunun pususuna düşmüştür. Bu pusuya anında karşılık verilmiş ve burada 3 saat’e yakın çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada TC ordusunun kayıpları netleştirilemezken 1 Gerillamız şehit düşmüştür.
Rojava Kürdistan’dan Gerilla saflarımıza katılım sağlayarak mücadeleye başlayan Mazlum yoldaş, Mazlum Doğan kod ismini alarak büyük bir direniş savaşçılığına adım atmıştır. Kurdistan’ın her karışında görkemli bir mücadeleciliğin gelişerek büyütülmesi gerektiği inancıyla büyük emek vererek kendini yetkin bir Gerilla olarak geliştirmiştir. Bulunduğu görev esnasında şehit düşerek Özgürlük Şehitleri Kervanına katılmıştır.
Şehit düşen arkadaşımızın sicil bilgileri;
Kod Adı: Mazlum Doğan
Adı-Soyadı: Yahya Küto
Doğum yeri: Efrin
Anne – baba adı: …….. – Şükrü
Şahadet Tarihi ve Yeri: 5 Ağustos 2015 / Hatay
*12 Ağustos günü saat 16.00’da Gerillalarımız, bir karakol için çalışan traktör şöförünü önceden uyarlamalarına rağmen dikkate almayan traktör şoförünü kısa süreli gözaltına alıp sonra traktörüne el koyarak serbest bırakmışlardır.
*13 Ağustos günü saat 06.30’dan saat 15.00’a kadar Gerillalarımız Qıleban ve Beytüşşebab arasında yaklaşık 40 aracı durdurarak kimlik kontrolü yapıp halkı süreç hakkında bilgilendirmiştir. Toplanan halk içinde bulunan gönüllü korucuları ve muhtar da bu ortamda halkın önünde uyarılmıştır. Yol denetimi saat 15:00’e kadar sürmüştür.
*13 Ağustos günü saat 17.40’da Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesine bağlı Bermani karakoluna Şehit Andok arkadaşımız adına bir suikast eylemi yapılmıştır. Bu eylemde 1 asker ölürken, aynı zamanda karakol kapısındaki bir grup asker de ferdi silahlar ile vurulmuştur. Ölü ve yaralılar hakkında net bilgi bilinmezken kobra helikopterler desteğinde Skorsky helikopterler ile TC ordusu bu karakoldaki ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Eylem sonrası TC ordusunun kobra helikopterler ile Şeman karakolu etrafını rastgele taraması sonucu arazide yangın çıkmıştır.
*12 Ağustos günü saat 23.00 ile 00.00 arası Bespin karakol tepesine yönelik Gerillalarımız tarafından sızma eylemi yapılmıştır. Eylem girişiminin fark edilmesiyle birlikte yaşanan 30 dakikalık çatışma ardından güçlerimiz geri çekilirken, TC ordusu, kobra destekli, tank ve obüslerle karakol etrafını vurmuştur. Ardından savaş uçakları da çevre alanları bombalamıştır.  Karakol etrafında süren obüs ve havan atışları halen devam etmektedir.
*13 Ağustos günü saat 22.00’de Siirt’e bağlı Eruh ilçesindeki (EskiEruh) baz istasyonuna YJA STAR Gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi yapılmıştır. Tümden imha olan baz istasyonu eyleminden sonra Xankul ve TRT Eruh karakolları etraflarını ağır silahlar ile etrafını taramıştır. Aynı zamanda alan üzerinde keşif uçağı dolaşmaktadır.
*14 Ağustos günü TC ordusuna ait 3 zırhlı araç Şemzinan’a bağlı Mehendê alanında pusulama faaliyeti yürüttüğü esnada bu zırhlı araçlar 2 grup halinde örgütlenen Gerillalarımız tarafından ağır ve ferdi silahlarla hedef alınmıştır. 20 dakika süren bu eylemde TC ordusunun ölü ve yaralıları netleştirilememiştir. Eylem sonrası Bêzelê karakolu olay yerini havan silahları ile vurmuş ve bu vuruşlar devam etmektedir.
*17 gündür Amed Pasur ve Muş arasındaki yol güzergâhlarından bazıları ve yaklaşık bir haftadır Pasur ve Hazro arasındaki bazı yollar Gerillalarımızın denetimi altındadır.
*13 Ağustos saat 20.00 ile 21.00 arası Farqin ve Amed arasındaki Malabadi yakınlarında bir yol Gerillalarımız tarafından kısa süreliğine kapatılmıştır.
*13 Ağustos günü saat 14.15’te Farqin barajının 1 kulesine Gerillalarımız tarafından bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen suikast eyleminde 1 asker öldürülmüştür.
*13 Ağustos günü saat 15.50’de Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Suören tren yolu yakınlarında Suveren karakoluna yakın bir yerden geçen bir grup askere Gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Net olarak 3 askerin öldüğü 4 askerin ise yaralandığı eylem sonrası Suveren karakolu eylem yapılan yeri A-4 silahı ve tanklarla bombardımana tabi tutmuş, ayrıca keşif uçakları desteği ile kobra helikopterlerle Kelaxsi köyü çevresini bombalanmıştır. Vuruşlar sonrası arazide yangın çıkarken alanda TC ordusunun operasyonu halen devam etmektedir.
*13 Ağustos günü saat 00.00’da Karox ve Amed arasında bulunan petrol hattına Gerillalarımız tarafından yapılan sabotaj eyleminde petrol hattı tümden imha edilmiştir.
*13 Ağustos günü saat 22.00’de Bingöl Genç ile Mardin’in Mava ilçesi arasındaki bir güzergahta hareket halindeki bir Gerilla birimimiz ile TC ordusuna ait askerlerin karşılaşması sonucu bir çatışma meydana gelmiştir. Yaşanan 2 saatlik çatışma sonrası olay yerine gelen 2 kobra helikopter alanı vurmuştur. Ölü ya da yaralı olan askerlerin kayıpları net olarak bilinmezken, TC ordusu 14 Ağustos günü sabah 06:00’da ise 1 kirpi zırhlı araç ve 2 kobra helikopter çatışma bölgesine gelerek ölü ve yaralılarını taşımıştır.
*12 Ağustos günü Bingöl ve Amed yolları arasındaki yol Gerillalarımız tarafından kapatılarak kimlik kontrolü yapılmıştır. Bu kontrol esnasında durdurulan araçlardan bir araçta Hüseyin Sarı adında Maraş’lı 1 uzman çavuş, başka bir araçta ise Sedat Çolgun adlı Erzurumlu 1 asker tabancalarına el konularak gözaltına alınmıştır. Yol halen Gerillalarımızın denetimi altındadır.
*14 Ağustos günü saat 05.00’te Amed Farqin’e bağlı 4 mahalleye TC’nin Özel Harekat ve Polis güçlerinin girdiği esnada bölge halkının tepkisiyle karşılaşmıştır. Gerillalarımızın da içinde olduğu yaşanan çatışmalar saat 08:00’e kadar sürmüştür. 3 saat süren çatışmalarda Gerillalarımızın suikastleri ve etkili vuruşları sonrasında faşist polis güçlerine ağır darbeler vurulmuştur.
Çatışmalarda roketatar silahları ile vurulan 10 Özel Harekat Polisi öldürülmüştür. 1 toma aracı B 7 roketatar silahlarla vurularak imha edilmiş ve burada 2 polis öldürülmüştür. Ayrıca Azizoğlu kalesinde konumlanan polislere yönelik suikast eyleminde her iki nişancısı da başlarından vurularak öldürülmüştür. Yine kalede bulunan 1 dağ geyiği roketatar silahlarla vurularak imha edilmiştir.
*13 Ağustos günü Muş’a bağlı Kop ilçe merkezinde Turkcell ve Vodafone’a ait bir baz istasyonunu Gerillalarımız tarafından imha edilmiştir.
* 13 Ağustos günü saat 17:30 ila 18:30 arasında Bitlis-Hizan arası saat 17:00 ila 19:30 arası Bitlis-Tatvan arası Gerillalarımız kimlik kontrolü ve süreç hakkında halkı bilgilendirme faaliyeti yapmıştır. Bu güzergahta bulunan bir yol 2 gündür Gerillalarımızın denetimi altındadır. Saat 19:00’dan şu ana kadar da Bitlis-Baykan arası İpek yolu kapatılmış, durdurulan yüzlerce araçtaki halka süreç hakkında bilgilendirme ve kimlik kontrolleri yapılmıştır.
* 13 Ağustos günü saat 19.50’de Dersim ve Elazığ yolu arasında TC ordusuna ait bir konvoya dönük sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 8 ya da 10 askerin bulunduğu bir araç hedef alınarak tümden imha edilmiştir. Ölü ve yaralılarını Skorsky helikopter ve ambülanslarla kaldıran TC ordusu, eylem sonrası Kanoğlu’na bağlı Dılaşin köyünde kapsamlı bir operasyon başlatmıştır.
*13 Ağustos günü Dersim’in Pülümür ilçe merkez girişinde yatılı komando taburuna saat 23.30’da Gerillalarımız tarafından 15 Ağustos diriliş bayramımız ve Ağrı Diyadin’de yapılan katliama misilleme olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. 2 koldan yapılan ve komando taburunun ağır silahlarla yakın mesafeden vurulduğu eylemde nizamiye kulübesi önünde 1,5 ton patlayıcı yüklü bir araç patlatılarak nizamiye ve 2 kule imha edilmiş, 2 zırhlı araç ise patlama sonrası darbe almıştır. Patlama sonrası karakol ağır ve ferdi silahlarla vurulmaya devam edilmiştir. Bu eylemde net olarak 5 asker öldürülürken ölü ve yaralıların daha fazla olduğu bilinmektedir. Güçlerimizin yaptığı geri çekilme sonrası TC ordusu A-4 silahları ile karakol çevresini rastgele taramıştır. Bu tarama esnasında 1 sivil yaralanmıştır. Olay yerine gelen çok sayıda ambülans ile ölü ve yaralılarını kaldıran TC ordusu, 14 Ağustos günü sabah erken saatlerde 2 kobra helikopter ile olay yerini bombalamış ve bölgede operasyon başlatmış ve sabah saat 07.30’da Dersim ve Erzincan yollarını kapatmıştır.
*7 Ağustos günü Bingöl’e bağlı Elmalı köyü civarında yeni katılım sağlamak üzere gelen ancak sonrası katılım kararından vazgeçen iki genç korucular tarafından yakalanmıştır. Türk Medyasında PKK’liler ele geçirildi biçiminde yapılan haberler tamamen yalan olup özel servis edilen gerçek dışı haberlerdir. Her iki genç henüz Gerillaya katılım sağlamamış gençlerdir.

No comments