Breaking News

HPG gerillalarından etkili eylem: En az 35 asker öldürüldü

HABER MERKEZİ – HPG gerillaları, 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünde etkili eylemler geliştirdi. Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Bilika karakoluna yönelik gerillalar tarafından düzenlenen kapsamlı eylemde, en az 35 asker öldürüldü.
Türk devletinin savaşı tırmandırmak amaçlı Kürdistan’da süren hava hareketlilikleri, operasyonları ve saldırılarına karşı 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümü ve son süreçte yaşamını yitiren gerillalar anısına etkili eylemler yaptı. Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Bilika karakoluna yönelik gerillalar tarafından düzenlenen kapsamlı eylemde, en az 35 asker öldürüldü.
Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı:
“15 Ağustos günü saat 17:00 – 18:00 arasında Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapata alanında gerillalarımız yol kapatma eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde gerillalarımız, 15 Ağustos atılımı yıl dönümü üzerine halka bilgilendirmeler yapmıştır. Eylemden sonra TC ordusu çok sayıda zırhlı araç ile eylem alanına girmek istemiştir. Bunun üzerine gerillalarımız zırhlı araçları 4 taraftan ağır ve ferdi silahlarla vurmuştur. Yaşanan çatışma saat 19:00’a kadar devam etmiştir. Burada net 1 özel harekât polisi öldürülmüştür. Gerçekleşen çatışmadan sonra Tepê Goman karakolu eylem yerini obüs ve havanlarla bombalamıştır. Bu çatışma da 4 gerillamız ile ilgili çıkan kayıp haberi tamamen özel servis edilen asılsız haberdir.
15 Ağustos günü saat 19:30’da gerillalarımız, Şemdinli – Yüksekova ilçeleri arasında bulunan Pire Merduşa’da yol kapatma eylemi gerçekleştirmiştir.
Yine Zagros alanı sınır hattında bulunan Gevriya Civiyan ve Bezelê yolu 12 gündür gerillalarımızın denetiminde bulunmaktadır.
Berox karakoluna ağır silahlarla eylem
15 Ağustos günü saat 07:00’de gerillalarımız Hakkari’nin Şemzinan ilçesi sınır bölgesinde bulunan Berox karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemden sonra TC ordusu eylem yerini obüs ve tanlarla bombalarken; insansız hava araçları saat 09:00 – 15:00 arasında alan üzerinde keşif uçuşu gerçekleştirmiştir. Ayrıca saat 11:00 – 12:00 arasında savaş uçakları eylem alanını bombalamıştır. Bu eylemde TC ordusunu ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
15 Ağustos günü saat 14.30’da gerillalarımız, Perwari – Çatak arası yolda 30 aracı durdurarak 15 Ağustos atılımının yıldönümü vesilesiyle bir propaganda faaliyeti yürütmüştür. Bu yol kapatma eylemi saat 20:00’a kadar sürmüştür.
15 Ağustos günü saat 11.30 ile 12.00 arası Botan’a bağlı Çelê Nımêja karakolunun Besta alanını obüs ve havanlar ile vurması sonucu arazide yangın çıkmış ve yangın daha devam etmektedir.
15 Ağustos günü gerillalarımız 15 Ağustos atılımının yıldönümü vesilesiyle Mardin Kerboran’a bağlı Werdıkê karakoluna bir eylem düzenlemiştir. 3 koldan yapılan eylemde, karakol savunmasını yapan askerler, karakol nizamiyesi ve genel karakolun hedef alındığı etkili vuruşlar sonucunda net 4 asker öldürülürken 1 adet A-4 silahı ve karakol önündeki nizamiye tümden imha edilmiştir.
16 Ağustos günü saat 07.00’de gerillalarımız Şaxo ve Perwari arası 60 aracı durdurarak halka süreç hakkında bilgilendirme yapmışlardır. Kapatılan yol halen gerillalarımızın denetimi altındadır.
13 Ağustos günü saat 23.45’te Amed merkezde bulunan Jandarma Organize Sarayı nizamiyesine karşı gerillalarımız tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Bomba ve ferdi silahlarla başlatılan eylem çatışmaya dönüşerek 15 dakika sürmüştür. Bu çatışmada 1 asker öldürülmüştür.
15 Ağustos günü saat 20.00’de gerillalarımız Lice merkezdeki Jandarma Tank Taburuna bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu mekanda bulunan mobese kameralarının da imha edildiği eylemde tabur, B-7 roket ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Taburda TC ordusuna ait ölü ve yaralılar netleştirilememiştir.
Bitlis Tatvan’da kapsamlı eylem
14 Ağustos günü saat 05.00’te Bitlis Tatvan’a bağlı Bılıka karakoluna gerillalarımız tarafından kapsamlı bir eylem düzenlenmiştir. Gerillalarımız tarafından karakol nizamiyesi önünde 2 ton patlayıcı yüklü aracın patlatılması sonrasında karakolda yer alan 2 dağ geyiği, 8 nöbet kulübesi, 2 dozer, 6 sivil araç ve karakol tümden imha edilmiştir. Yapılan eylemde karakolda yer alan 35 askerin hepsi öldürülmüştür. Eylemden 1 saat sonra 5 ambulans ve büyük bir morg aracı ile karakola gelen TC ordusu ölülerini ambülans ve morg aracı ile kaldırmıştır. Gözle görülen ambulans ile 20 cenaze, morg aracı ile de 15 cenaze kaldırılmıştır. Cenazelerin kaldırılmasından sonra iş makineleri ile karakolun enkazını kaldırılmış, görüntü alınmaması için ise karakolun çevresi brandalar ile kapatılmıştır.
12 Ağustos gününden itibaren gerillalarımızın denetimi altında bulunan Bitlis – Hizan arasındaki güzergah, 15 Ağustos günü saat 19.00 ile 21.30 arası kapatılarak kimlik kontrolü yapılmıştır. Ayrıca Tatvan ve Hizan arasında bulunan bir güzergah da 12 Ağustos gününden bu yana gerillalarımızın denetimi altındadır.
15 Ağustos günü saat 08.00’de Kanireş (Karlıova) ve Çewlik (Bingöl) arası bir yol güzergahı, Şehit Berxwedan ve Şehit Fuat adlı gerilla birimlerimiz tarafından halka süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Şehir ve ilçelerden bu güzergaha gelen yolların giriş ve çıkışları saat 13:40’ta TC ordusu tarafından tutulduktan sonra alan kobra helikopterler ile bombalanmış, aynı zamanda Skorksy helikopterlerle alana indirmeler yapılmıştır.
Amed’de şehit düşen gerillalar ansına sabotaj eylemi
Yapılan bombardımanlar ardından yolun kapatıldığı bölgeye gelen TC ordusu konvoya dönük Amed’te şehit düşen gerillalarımız anısına bir sabotaj eylemi düzenlenmiş, burada dağ geyiği zırhlı aracı darbe alırken diğer dağ geyiği zırhlı araç imha olmuş, bu patlama sonrasında subay ve uzman çavuşlardan oluşan 9 asker de öldürülmüştür. Olay yerine gelen başka bir dağ geyiği ve Skorksy helikoptere dönük gerillalarımız ağır silahlarla karşılık vermiştir.
Eylem sonrası kobra helikopter ve keşif uçakları desteğinde ölü ve yaralılarını kaldırmışlardır. Hemen ardından kobra tipi helikopter ve heron tipi keşif uçağı ile eylem alanı üzerinde yoğun hareketlilik yaşanmıştır. Gece saat 23.00’e kadar Kızılağaç bölgesinde keşif uçağı dolaşmış ve kobra helikopterler eylem yerini vurmuştur.
15 Ağustos günü saat 21.30’da Ağrı Patnos’a bağlı Dıdırê belediyesine bağlı 1 şantiyeye dönük gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Ateşe verilen şantiyede 7 kamyon yakılarak imha edilmiştir. Aynı zamanda belediye başkanına ait petrol ofisi de yakılarak imha edilmiştir.
15 Ağustos günü Erciş – Patnos arasındaki bir güzergah saat 21.30’dan 22.40’a kadar gerillalarımız tarafından denetime alınmış, kimlik kontrolü yapılarak halk süreç hakkında bilgilendirilmiştir.
15 Ağustos günü saat 00.30’da Geliyê Zilan alanında bulunan bir Turkcell’e ait baz istasyonu gerillalarımız tarafından yakılarak tümden imha edilmiştir.
Doğal gaz boru hattına sabotaj eylemi
14 Ağustos günü gece saat 01.00’de İran’dan Türkiye’ye gelen doğal gaz boru hattına Bazid ilçesine bağlı Kalus alanında gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Boru hattındaki gaz aktarımının durdurulmasından kaynaklı herhangi bir yangın meydana gelmemiştir.
14 Ağustos günü Iğdır’a bağlı Korxan karakolu gerillalarımız tarafından çembere alınmıştır. 15 Ağustos günü saat 15.00’te yapılan 5 suikast eylemi sonucu toplam 5 asker öldürülmüştür. Ayrıca karakol ağır silahlarla vurulmuştur. Bu vuruşlar sonrasında net olarak 4 asker öldürülmüştür. Karakolun su, yol ve elektriğinin kesildiği eylemde TC ordusu da akşam saatlerine kadar karakol etrafını tank ve A 4 ağır silahlarıyla vurmuştur. Saat 19:30’da TC ordusu, alanı yaklaşık 3 saat boyunca 4 savaş uçağı ile vurmuş, aynı zamanda keşif uçaklarının da alan üzerinde hareketliliği yaşanmıştır. TC ordusu saat 21:30 ila 22:00 arası savaş uçağı ve keşif uçağı desteğinde helikopterler ile ölü ve yaralılarını kaldırmıştır.
16 Ağustos günü saat 07.00 ile 10.00 arası Çemçe alanı üzerinde insansız keşif araçlarının uçuşları olmuştur.
Son 3 gündür Ardahan’a bağlı Şamkaya’dan Göle’ye Özel Harekatçı birliklerinin sevkiyatları yapılmıştır. Yine Şamkaya’ya bağlı Bağaverdi köyüne ve zozanlarına TC ordusu, gerilla elbiseleri giyen gizli birliklerini yerleştirmiştir.
15 Ağustos günü saat 18.40’ta keşif uçağı desteği ile savaş uçakları Glidağ alanı üzerinde dolaşmıştır. Akşam saat 21.00’den sonra savaş uçakları gitse de alan üzerinde gece saat 00.00’a kadar keşif uçaklarının hareketliliği devam etmiştir.
İskenderun’da yüksek gerilim hattına eylem
13 Ağustos günü Hatay’a bağlı İskenderun ilçesinde gerillalarımız yüksek gerilim hattına dönük bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. TC ordusunun olay yerine müdahale amaçlı gönderdiği öncü birliğe dönük yapılan sabotaj eyleminde ölü ve yaralıları olmakla birlikte sayı netleştirilememiştir.
15 Ağustos günü saat 20.40 ile 22.00 arasında Dersim – Elazığ arasında bir güzergahı kapatan gerillalarımız 60 aracı durdurarak kimlik kontrolü yapmıştır. Halka propaganda yapılması ardından özel bir şirkete ait olan 1 tır araç yakılarak imha edilmiştir.”

No comments