Breaking News

Rojava Yönetiminden intikam sözü

HABER MERKEZİ – Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu Qamişlo’da gerçekleşen bombalı saldırıyı lanetledi. Koordinasyon, bu saldırının DAIŞ çetelerinin yenilgisinin göstergesi olduğunu belirterek, saldırıda yaşamlarını yitirenlerin intikamını alma sözü verdi.
Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, Enteriyê mahlallesindeki Qamışlo Asayiş Merkezi ile hemen yanındaki sanayi bölgesini hedef alan ve biri çocuk 10 sivil ile bir asayiş üyesinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı yazılı bir açıklama ile lanetledi.
“DAIŞ çeteleri bölgede bozguna uğratıldı. Onun içind e terör eylemleri ile insanlık değerlerine saldırmaktadır. Bu tarz eylemler AKP’nin desteğini esirgemediği DAIŞ projesinin çöktüğü anlamına gelmektedir” denilen Koordinasyon açıklamasında Qamişlo’da 10 yurttaşın yaşamını yitirdiği ve 50’nin üzerinde kişinin de yaralandığı bombalı saldırı lanetlenerek, yaşamını yitirenlerin intikamının alınacağı sözü verildi.
Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu açıklamasında şöyle denildi:
“DAIŞ çetelerinin sivil halkı hedef alan bu tür alçakça saldırıları YPG/YPJ, Asayiş, Erka Xweparstinê (Özsavunma) ve onlara destek veren diğer güçler karşısında bittiğinin işaretidir. Bu saldırılar halkımızın özgürlük iradesini asla kıramaz. Bunu karşılıksız bırakmayacağız. Şehitlerimize, ülke toprağımızı çetelerden temizleyerek intikamlarını alacağımıza, şehitlerimizin fedakarlıklarına ve anılarına bağlı kalacağımıza  söz veriyoruz.
Başta şehit ailelerine başsağlığı ve tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Özgür Rojava ve Demokratik Suriye’nin inşası için mücadelemizi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.”
(ad/aç)
ANHA

No comments