Breaking News

YJA Star gerillasınıncenazesine faşizan saldırılar protesto edildi

HELEB – Yekîtiya Star Örgütü ve Genç Kadın Hareketi, 10 Ağustos günü Muş-Varto arasındaki yol kapatma eyleminde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA STAR gerillası Ekin Van’ın (Kevser Ertürk) cenazesine Türk askerleri tarafından işlenen bu suçu lanetleyerek, dünya kadınlarına karşı yapılmış bir vahşet olduğunu belirttiler.
Türk ordusunun YJA STAR gerillası Ekin Van’ın (Kevser Ertürk) cenazesine yönelik yapılan ahlaksızlığa ilişkin Yekîtiya Star Örgütü ve Genç Kadın Hareketi Haleb’in Şêxmeqsûd mahallesinde iki ayrı yazılı açıklama yaparak, Türk devletinin kadınlara yönelik barbarca yaklaşımını lanetledi.
Şehîd Gulê Selmo önünde toplanan onlarca kadın ve kurum üyeler toplanarak yazılı açıklama yapıldı. Açıklama Yekîtiya Star yöneticilerinden Xalîde Ebdo tarafından okundu.
Açıklamada şunlar yer aldı: “Türk devletinin YJA-Star gerillasına karşı yaklaşımı ahlaksızcadır ve insanlık suçu işlemiştir. Türk askerlerinin Şehîd Ekîn Wan’ın cenazesine alçakça yaklaşımı dünya kadınlarının onuruna yapılmıştır. Kadın özgürlüğü devletçi zihniyetin parçalanması anlamına  geldiği için Erdoğan’ın öncülüğünü üstlendiği Türk devleti kadınlara karşı en kirli siyaseti yürütmektedir. Şehîd Ekîn Wan’ı katledip işkence yapan zihniyetin ne inançla, ne de insanlık değerleri ile bir bağlantısı olamaz.
Şêxmeqsûd mahallesindeki kadınlar olarak Türk askerlerinin bu alçakça, vahşetini lanetliyoruz. Erdoğan ve çetelerinin şehitlerin cenazesine yaptıkları alçaklığın karşılıksız kalmayacağını ve şehitlerin açtığı yoldan geri adım atmayacağımızı ve örgütlülüğümüzle faşist erkek egemenlikçi zihniyete karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler özgürlük şehitlerimiz Arîn Mîrkan, Zîlan, Şîlan ve Bêrîtanların mücadele çizgisini yükselterek onların izini asla bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz.”
Aynı çerçevede Genç Kadın Hareketi’de Türk hükümetinin Kürdistan şehitlerinin cenazelerine yaklaşımlarını lanetledi.
Açıklama Genç Kadın hareketi üyesi Elya Mûsa  tarafından okundu.
Açıklamada şunlar yer aldı:
“Türk devletinin Kürt halkına karşı islediği inka ve imha siyasetini ve en son 10 Ağustos günü Muş-Varto arasındaki yol kapatma eyleminde çıkan çatışmada yaşamını yitiren YJA STAR gerillası Ekin Van’ın (Kevser Ertürk) cenazesine Türk askerleri tarafından yapılan vahşetin kabul edilemez bir durumdur.
Onun için Şêxmeqsûd mahallesi Genç Kadın Hareketi olarak Türk devletinin YJA-Star gerillasına yönelik bu saygısızlığı ve ahlaksızlığını lanetliyoruz. Bu barbarlık dünya kadınlarına yapılmış bir vahşettir.
Biz genç kadınlar olarak özgürlük şehitlerinin izinde mücadele yürütmenin sözünü vererek, tüm genç kadınlara Türk devletinin bu kanlı ve kirli siyasetine karşı birliğini güçlendirmeye çağırıyoruz. Kadının özgür iradesine karşı yapılmış bu saldırılara en görkemli yanıtlar vermeye çağırıyoruz.”
Her iki açıklama sonrası kadın özgülüğü ve Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne ilişkin sloganlar atılarak eylem son buldu.
(ad)
ANHA

No comments