Breaking News

‘Ziyad arkadaşın izinden mücadeleye devam’

QAMIŞLO– Qamışlo Asayiş  uyeleri  tarafindan  bombalı saldırı sonrası zarar gören asayis merkezi tamir edilmeye başlandı.
19 Ağustos’ta Qamışlo’nun  Enteriye mahallesinde meydana gelen bombalı saldırı sonrası zarar gören asayişi merkezi için onarım çalışmaları başlatılırken çevrede oluşan kirlilik ve enkaz temizleniyor.
Konuyla ilgili olarak konuşan Asayiş üyesi Ednan Şîbê ,“Bu tür saldırılarla halkımız ve asayiş güçlerinin iradesi kırılmak isteniyor fakat bizler DAIŞ çetelrinin bu vahşi saldırıları karşısında daha da güçlü mücadele edeceğiz. Şehit Ziyad yoldaşımızın izinden yürüyeceğimizin sözünü yineliyoruz.”
Qamişlo Asayişi yönetim üyesi Loqman Mihemed de “Ziyad arkadışımız çetelerin saldırısını kırmak için  kamyona defalarce ateş ederek arkadaşlarını korumuştur. Çaresiz kalan çeteler asıl hedefleri olan asayiş merkezine ulaşamadan saldırılarını gerçekleştirmiştir”  dedi.
Asayiş üyesi Arap  Ebduselam El-Kiûd “ çeteler bu tür saldırılarla halkar arasında kriz yartamak istiyorlar fakat saldırıları bizim kardeşlik ve birlik duygularımıza zarar veremez.”
Kadın Asayişi üyesi Şemsê Semo yurttaşları şüpheli bir durum fark ettiklerinde bir an önce asayiş güçlerine haber vermeleri noktasında uyardı.
(uş)
 ANHA


No comments