Breaking News

Strasbourg’da Şengalli çocuklar için dayanışma yemeği

Fransa’nın Strasbourg kentinde, Şengal’de Ağustos ayında yaşanan Ezidi katliamına dikkat çekmek ve çocuklara yardım amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Gazeteci Hüseyin Elmalı ve eğitmen eşi Sylvie Elmalı’nın öncülük ettiği etkinlik kapsamında Mezopotamya Kültür Evi’nde bir dayanışma yemeği verildi. Katılımcıların Şengal’den Kuzey Kürdistan’a göç eden Ezidi çocuklar için maddi yardım yaptığı yemekte bir konuşma yapan Hüseyin Elmalı, çocuklar için maddi yardımın yanı sıra oyuncak, resim malzemeleri gibi bağışların da kabul edileceğini söyledi.
Şengal’de yaşanan dramı hatırlatan Elmalı, benzer katliamların Kobane’de de yapılmak istendiğinin altını çizdi.
Etkinliğe katılan Jacqueline adlı Fransız Kürt Dostluk Derneği üyesi de, Şengal’de yaşananların bugün Kobane’de yaşanmak üzere olduğunu ve Irak’a müdahale eden Batılı devletlerin Kobane’yi görmezden geldiklerine dikkat çekti.
Şengal’de 3 Ağustos’da başlayan DAİŞ saldırıları sonrası yaşanan drama ilişkin haberlerin yer aldığı bir videonun gösterildiği etkinlikte, katliamlara ilişkin fotoğraflar da yer aldı.
Aralarında birçok Fransızın da bulunduğu onlarca kişinin katıldığı etkinlikte, kentte eğitimlerini gören üniversite öğrencileri tarafından Kürtçe stranlar seslendirildi. Diyarbakır ve Mardin’e ait fotoğrafların yer aldığı dia gösteriminin de yapıldığı etkinlik, katılımcılara verilen dayanışma yemeği ile son buldu. 
Şengalli Ezidi çocuklar için 3 Ekim günü de aynı amaçla bir dayanışma yemeği daha düzenlenecek. Her iki etkinlik kapsamında toplanacak yardımlar, Ezidi çocuklarına yardım eden Göç-Vakfı ve Sarmaşık derneğine aktarılacak.  

No comments