Breaking News

YPG: Çeteler Suriye ve Irak'taki tüm güçleriyle saldırıyor

YPG Basın, tüm Suriye güçlerini Kobanê çevresinde, Irak güçlerini de Cizre bölgesinde toplayan DAİŞ çetelerine karşı YPG güçlerinin tarihi bir direniş sergilediğine dikkat çekti. Dünkü çatışmalarda Doğu cephesinde en az 33 çete üyesi öldürüldü. 1 tank imha edildi.
Kobanê’de dünkü çatışmalara ilişkin YPG Basın Merkezi’nden bir açıklama geldi. 12. gününde çatışmaların tüm yoğunluğuyla devam ettiğini kaydeden YPG, “Kobanê'nin doğu, batı ve güney cephelerinde tüm gücüyle saldıran çetelere karşı güçlerimizin görkemli direnişi devam etmektedir. Sınırlı imkanlarına rağmen halkımızdan aldığı güçle direnen güçlerimiz çetelere birçok alanda darbe vurmaktadır” dedi.
ALİŞAR'DA EN AZ 12 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ
26 Eylül günü Kobanê’nin doğusunda bulunan Alişar köyü ve çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığı bilgisini veren YPG, “tüm gün süren çatışmalar ardından güçlerimiz akşam saatlerinde çetelere yönelik bir saldırı eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemde tespit edilebilen en az 12 çete öldürülmüştür. Alanda yer yer çatışmalar yaşanmaya devam etmektedir” açıklamasında bulundu.
GÜNEY CEPHESİNDE 1 TANK İMHA EDİLDİ
Güney cephesindeki çatışmalarla ilgili de YPG, “Güçlerimiz, güney cephesinde bulunan Îdiq ve Miştênûr köyleri çevresinde saldırı düzenleyen çetelere sert karşılık vermiştir. Uzun süre çatışmaların yaşandığı alandaki çete saldırısı püskürtülmüştür. Bu alandaki çatışmalarda 1 tank imha edilmiş, en az 21 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 cenaze ve 7 kaleşnikof silahı ele geçirmiştir” bilgisini verdi.
Batı cephesinde de Îzea sırtları çevresinde dün gün ve gece boyu şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydeden YPG, bu alanda da çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

No comments