Breaking News

Kobanê'de 20 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG savaşçıları, Kobanê'nin Ahmediyê ve Talik köylerinde DAIŞ çetelerine ağır darbe vurarak 20 DAIŞ çetesini öldürdü. Çatışmalarda 3 doçka yüklü araç imha edildi, 2 araç da darbelendi. Rebîa, Kobanê ve Şengal savunmasına dönük çatışmalarda 12 YPG savaşçısı da yaşamını yitirdi. 
YPG Basın Merkezi, dün akşam saat 23.00'da Kobanê'nin 35 km doğusunda yer alan Ahmediye köyünde DAIŞ çetelerine ait 4 ayrı noktaya yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini, hedef alınan 4 çete noktası ve 1 aracın imha edildiğini, 1 aracın da darbelendiğini ve eylemde 13 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.
YPG Basın Merkezi'nin Basına ve kamuoyuna başlığıyla yayınladığı yazılı açıklamaya göre, aynı gece Kobanê'nin batısındaki Talik köyüne yönelik DAIŞ çetelerinin saldırısına YPG güçleri sert cevap verdi. Çatışmada çetelere ait 1 doçkalı araç imha edildi, 7 çete üyesi de öldürüldü. Aldığı darbeler ardından püskürtülen çeteler Boraz, Dugurman, Talik ve Zerik köylerine yönelik obüs, havan topları ve ağır silahlarla bombardıman düzenledi.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Şengal kuşatmasını tamamlamak ve Rojava kazanımlarını darbelemek amacıyla 19 Ağustos günü başlattığı saldırıların ilk gününde bir grup YPG savaşçısıyla bağlantılarının koptuğunu, ulaştıkları sonuçlara göre, 10 kadın savaşçıdan oluşan grubun tümünün 19 Ağustos günü yaşamını yitirdiğini duyurdu. YPG, Kobanê'nin Ahmediyê köyündeki eylemde de 2 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini bildirdi.
YPG'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:
Basına ve Kamuoyuna!
1-  DAIŞ çetelerinin Şengal kuşatmasını tamamlamak ve Rojava kazanımlarını darbelemek amacıyla 19 Ağustos günü başlattığı saldırıların ilk gününde 1 grup arkadaşımızla bağlantımız kopmuştu. Geçen süreç içinde bu arkadaşlarımızın akıbetlerini netleştirmeye çalışmıştık. Ulaştığımız sonuca göre 10 kadın arkadaşın yer aldığı grubumuzun tümü 19 Ağustos günü şehit düşmüştür.
Şehit düşen yoldaşlarımızın ismi; Jin Xerbîsan, Baharîn Çiya, Derya Botan, Rûheyv Cûdî, Raperîn Tolhildan, Sozdar Reco, Amara Dersîm, Mizgîn Mahîr, Neval Şeran, Nûda Cindires
2- 3Eylül günü sabah saatlerinde güçlerimiz Irak Musul'a bağlı Rabîa kasabası yakınlarında DAIŞ çetelerine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. 1 doçkalı aracın tümden imha edildiği araçtaki çetelerin ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.
3- Dün akşam saat 23.00'da Kobanê'nin 35 km doğusunda yer alan Ahmediye köyünde DAIŞ çetelerine ait 4 ayrı noktaya yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Hedef alınan 4 nokta ve 1 araç imha edilmiş, 1 araç da darbelenmiştir. Eylemde tepsit edilebilen 13 çete üyesi öldürülmüştür. Bu eylem ardından alanda kısa süreli bir çatışma da yaşanmıştır. Eylem ve yaşanan çatışmada 2 yoldaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır.
Şehit düşen yoldaşlarımızın isimleri; Çiya Kobanê, Bahoz Çiya
Aynı gece Kobanê'nin batısında yer alan Talik köyüne yönelik DAIŞ çeteleri tarafından bir saldırı düzenlenmiştir. Güçlerimizin sert cevap verdiği çetelere ait 1 doçkalı araç imha edilmiş, 7 çete üyesi de öldürülmüştür. Aldığı darbeler ardından püskürtülen çeteler Boraz, Dugurman, Talik ve Zerik köylerine yönelik obüs, havan topları ve ağır silahlarla bombardıman düzenlemiştir. Bombardımanda maddi hasar yaşanmıştır.
YPG Basın Merkezi
 Eylül 2014

No comments