Breaking News

Yekîtiya Star: Şehitlerimize sahip çıkacağız

KOBANİ – Yekîtiya Star Kobani yönetimi, DAIŞ çetelerinin Kobani’deki barbar saldırılarında Fatma Simo adlı Meclis üyelerinin de katledildiğini belirterek şehitlere bağlılık ve mücadeleyi yükseltme sözü verdi.
Yekîtiya Star Kobani yönetimi, Yekitiya Star Meclis üyesi Fatma Simo’nun DAIŞ çete saldırısında katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:
“25 Haziran’da Kobani’de gerçekleşen katliam, DAIŞ çetesinin sivil halka dönük en büyük ikinci vahşi katliamı olmuştur. Kobani halkı 3 yıldır DAIŞ çetelerinin kuşatma ve saldırılarına karşı her yönüyle direnmiş ve büyük başarılar kazanmıştır. Bu yüzden DAIŞ çeteleri, Türkiye’nin de işbirliğiyle Kobani alkını hedef almış ve gerçekleştirdiği bu katliamla Kobani halkının iradesini kırmak istemiştir. Özellikle birçok kadın, genç ve çocuk şeht edilmiştir. Bu barbar katliamda Yekîtiya Star Meclis üyesi Fatma Simo de şehit düşmüştür.
En eski çalışma arkadaşlarımızdan olan Fatma Simo, tüm zorlu koşullarda çalışmaları kararlılıkla yürütmüş, Şehîd Serhed mahallesinin sorumluluğunu yürütmüş ve büyük bir heyecanla çalışmıştır. O da bu olayda katledilen tüm diğer kadınlar gibi, evinde, çeteler tarafından şehit düşürülmüştür.
Bu şehadet temelinde tüm kadınlarımızı, genç kızlarımızı özsavunma gücü oluşturmaya, kendilerini ve topraklarını savunmaya çağırıyoruz.
Yekîtiya Star olarak bu olayı lanetliyor ve kanları Kobani topraklarına karışan tüm şehitlerimize sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.”
(aç)
ANHA

No comments