Breaking News

6 özgürlük savaşçısının cenazesi Başurê Kürdistan’a gönderildi

DÊRIK – Yüzlerce Dêrîkli ve Girkê Legêli Yurttaş 5 YPG/YPJ savaşçılarıyla bir MLKP savaşçısının cenazesini Sêmalka sınır kapısında düzenledikleri bir törenle Başurê Kürdistan’a uğurladı.
Aser Zan (Berxwedan Hêzax), Teyfor Karay (Hogir Civan), Erîfe Wenfar (Hêlîn Bagok) ve Aysel Enkîn (Gulan Hekar) ile MLKP savaşçısı Xelîl Aksakal’ın (Mezlûm Ektaş cenazelerini uğurlamak amaçlı toplanan yüzlerce yurttaş Dêrik hastanesinde toplandı.  Burada Qasim Bîngol (Baran Serhed) isimli bir YPG savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı.
Hastane önünden özgürlük savaşçılarının cenazelerini alan kitle, konvoy eşliğinde Sêmalka sınır kapısına doğru yola koyuldu. Yurttaşlar aralıksız bir şekilde şehitlere bağlılık sloganları sınır kapısına ulaştı. Sınır kapısı önünde YPG/YPJ savaşçıları tarafından askeri bir tören düzenlendi. Ardından YPG Komutanlarından Hisên Şawîş Türk devletinin DAIŞ çetelerine karşı sınır kapısındaki geçişlerine desteğine dikkat çekti. Öte yandan YPG/YPJ güçlerinin Girê Spî kenti ile Eyn Îsa kasabasındaki başarıya vurgu yaptı.
Şawîş, Türk devletinin Rojava Kürdistan’ındaki halklara yönelik yaklaşımı onun gerçek yüzünü ortaya kaymaktadır diyerek, “Rojava devrimi rojava halklarının yanında sınırsızdır. Rojava direnişinde 4 parça Kürdistan’ın kanı iç içe geçmiştir. Buda Kürlerin başarıdaki ısrarını göstermektedir, be Ortadoğunun her yerine yayılacaktır” dedi.
Törende PYD Yürütme Kurulu Üyesi Hesen Koçer bir konuşma yaparak, 6 özgürlük savaşçısının ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
Koçer, Kürt halkı Cizîr ve Kobanê Kantonlarında Büyük başarılar elde etti. bu kantonlar arasındaki birlik şehit kantonlar arasındaki birlik şehitlerin toprağa düşen kanları sayesinde olduğunu söyledi.
Öte yandan MLKP savaşçısı Viyan Isyan  bir konuşama yaprak, şehitlere bağlılık sözü vererek, Mezlûm Aktaş’ın intikamını alacaklarının sözünü verdi.
Daha sonra savaşçılar özgürlük şehitlerini omuzlara alarak Başurê Kürdistan’a uğurladı.
Alınan bilgilere göre Ba0şurê Kürdistan’a uğurlanan özgürlük savaşçılarının cenazeleri buradan Bakurê kürdistan’a uğurlanarak, doğdukları yerde toprağa verilecekler.
(ad)
ANHA



No comments