Breaking News

Öz savunma güçleri Hesekê’yi koruyor

HOGIR NECAR-RÛKEN BERÎ
HESEKÊ – Öz savunma güçleri ve Hesekê Asayiş güçleri kenttin savunmasında ortak hareket ederek kontrol noktalarında geliş-gidişleri denetliyor.
DAIŞ çeteleri Hesekê kentinde Baas rejim güçlerinin denetiminde bulunan Neşwa Şerqî mahallesine saldırarak birçok rejim noktasını işgal etmesi ardından, Hesekê’nin güney mahallelerinde rejim denetiminde yaşayan halkta göç yollarına koyularak Kürlerin yaşadıkları mahallelere akın etti.
Asayiş güçleri de harekete geçerek, kentin kuzey bölgelerindeki mahallelerinde savunma almış durumda. Hesekê’de komünlere bağlı savunma komiteleri tarafından oluşturulan öz savunma güçleri de harekete geçerek Asayiş güçleri ve YPG’nin yanında yer alarak mahalleleri savunuyor.
Öz savunma güçlerinden Salih Necîr konu hakkında şunları belirtti; “Dün gece DAIŞ çeteleri rejim güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirdi ve aralarında çatışmalar yaşandı. Ardında bizde harekete geçtik. Aralıksız bir şekilde kontrol noktalarında yerimizi alıyoruz. Geliş gidişleri denetliyoruz. Tüm gücümüzle mahallelerimizi savunarak, halka yönelik gelişebilecek saldırılara izin vermeyeceğiz.”
Hesekê Öz savunma gücü komutanlarından Ebduselam Hiso ise ise, çetelerin Neşwa mahallesine girdikten sonra, yurttaşların göç etmesiyle birlikte harekete geçtiklerini kaydetti. Ebduselam Hiso, “Öz savunma güçleri olarak çalışmalarımıza başladık. YPG/YPJ ve Asayiş güçleri ile birlikte tüm mahallelerin savunmasında yerimizi alıyoruz. Mahallelerinden göç edenler ve tüm yurttaşların savunmasını yapacağız” dedi.
Öz savunma üyelerinden Jiyan Ebdo, tüm yurttaşlara çağrıda bulunarak, eline silah alabilen herkesin YPG/YPJ güçlerine yardım etmesini ve savunma çalışmalarında yerlerini almalarını söyledi.
(ad)
ANHA


No comments