Breaking News

Rejime bağlı güçler Hesekê çarşısını yağmalıyor!

HESEKÊ – Baas rejimine bağlı Ulusal Savunma Güçleri (Diaaa El-Watanî) içindeki Muqanne’in (maskeliler) üyeleri, çatışma ortamında Hesekê çarşısındaki dükkanları yağmalamaya başladı.
ANHA muhabirlerinin Hesekê’den aktardıkları bigilere göre; Baas rejimine bağlı Ulusal Savunma Güçleri (Diaaa El-Watanî) içinde yer alan ve bir kısmı DAIŞ çetelerine ka-tılmış olan Muqanne’in (maskeliler) üyelerinin, kentteki çatışma ortamını fırsat bilerek Hesekê çarşısındaki dükkanların kapı ve camlarını kırıp içndekileri yağmalamaya başladı.
Görgü tanıkları, yağmalamanın dün geceden beri Muqanne’in çetesinin hesek3e kent mewrkezindeki çarşıda birçok dükkan ve işyerinin kilitli kaıpılarını kırarak içindeki eşyaları yağmalamaya başladığını ve bugün de yağmanın devam ettiğini söyledi.
Tanıklar, silahlı Muqanne’in üyelerinin çarşıya giden tüm yolları tuttuklarını ve yurttaşlarla dükkan ve işyeri sahiplerinin çarşıya ve dikkanlarını kontrlo etmelerine izin vermediğini de belirtti.
24 haziran’da DAIŞ çeteleri Hesekê’nin güneyindeki köylere saldırı güzenlemiş ve kent içindeki Muqanne’in üyeleri de rejim saflarından DAIŞ çetelerinin safına geçerek DAIŞ çetelerinin kente girmesinini yolunu açarak ardından iki mahalleyi ele geçirmelerini sağlamıştı.
(aç)
ANHA
foto arsiv

No comments