Breaking News

Özgürlük savaşçısı Rênas Cudî toprağa verildi

AMÛDÊ – Barbar çetelerin Kobanê’ye saldırıları sırasında yaşamını yitiren Rojava Gençler Birliği üyesi Cûdî Ziyad Cûmaa (Rênas Cûdî) binlerce kişi tarafından görkemli bir törenle toprağa verildi.
Cizîr Kantonu Rojava Gençler Birliği üyeleri, Cizîr Kantonu Yürütme Meclisi başkanı Ekrem Hiso, Konsey başkanları ve aralarında binlerce kişi Rojava Gençler Birliği üyesi Cûdî Cûmaa (Rênas Cûdî) cenazesini almak son yolculuğuna uğurlamak amacıyla Amûdê hastane merkezi önünde bir araya geldi.
Hastane önünde toplanan kitle aralıksız bir şekilde şehitlere bağlılık sloganları atarak özgürlük şehidinin cenazesini aldı ve konvoy eşliğinde Ismaîl mezarlığına doğru yola koyuldular.
Mezarlığa ulaşıldıktan sonra, askeri bir tören düzenlendi. Ardından Cizîr Kantonu Yürütme Meclisi başkanı Ekrem Hiso bir konuşma yaparak, “Rojava halkının direnişi Kürt halkının birliğini tüm Kürdistan parçalarında sağlamıştır” dedi.
Törende şehit aile kurumu adına Mehemed Seyîd Ferso, Rojava Gençler Birliği adına Masîro Cûdî ve özgürlük şehidi Cudî’nin ailesi adına babası Cûdî Ziyad Cûma birer konuşma yaptı.
Konuşmalarda şehit Rênas’ın direnişçi özelliklerine vurgu yapıldı ve tolum içerisinde, direniş meydanlarında tüm özgürlük şehitlerinin yolunun takipçisi olma sözü verildi.
Konuşmalar sonrası, şehit Rênas Cûdî’nin şeadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Ardından Cudî sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.
Şehit Rênas Cûdî’nin taziye çadırı Amûdê’nin Sorka öyünde kuruldu.
(ad)
ANHA

No comments