Breaking News

‘Erdoğan, DAIŞ ve Baas gözü dönmüşcesine sivillere saldırıyor’

HABER MERKEZİ – Suriye Kürtleri Sol Partisi ile Suriye Kürdistan Demokrat Partisi, YPG’nin son zaferileri karşısında gözü dönen Erdoğan, Baas rejimi ve Suriye koalisyonunun gözü karaca sivillere saldırmaya başladığını söyledi
Suriye Kürtleri Sol Partisi (Partiya Çep a Kurd li Sûriyê) ile Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (Partiya Demokratîk a Kurdistan-Sûriyê) yazılı bir açıkala yaparak Kobani ve Hesekê’de sivil halka dönük katliam girişimlerini lanetleyerek yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Suriye Kürtleri Sol Partisi açıklamasında, YPG/YPJ ve Burkan El-FIrat güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı büyük başarılar elde ettiğini ve Girê Spî dahil büyük bir alanı çetelerden temzilendiği, Bakurê Kurdistan’da da HDP’nin seçimlerde tarihi bir başarı elde ettiği, AKP ve Erdoğan’ın Rojava’da dönük saldırı ve karalama kampanyaları düzenlemeye başladığı bir dönemde gerçekleşen bu katliam saldırısının gerçekleşmesinin, saldırganların arkasındaki gücü de gösterdiğine vurgu yapıldı.
Erdoğan’ın 25 haziran günü açıktan yaptığı tehditten hemen sonra sınır kapısından geçirilen çetelerin Kobani’de katliam yaptığı belirtilen açıklamada “bu katliamla DAIŞ çeteleri ve Erdoğan, ardarada aldıkları ağır darbelerin intikamını almış oldu” denildi.
Açıklamada Erdoğan’ın DAIŞ çetelerine desteğini kınayan Sol Parti, YPG ve şehitlerin yanında olduğunu bildirdi.
Suriye Kürdistan Demokrat Partisi de bu saldırılarla bölgenin kan gölüne çevrilmesinin amaçlandığını belirterek Kobanê ve Hesekê’de sivil halka dönük saldırıları lanetledi. Saldırılar sonucunda yüzlerce sivilin öldüğü ve binlercesinin göç etmek zorunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada “YPG/YPJ, Burkan El-Firat ve Senadîd güçleri sayesinde büyük kazanımlar elde edildi. Türkiye onun bazı ajanları yürüttükleri siyasetle ulsulararası toplumun DAIŞ’le mücadelesine karşı direnç içerisindedir” denien açıklamada saldırganalara arka çıkan tüm güçler lanetlendi.
(aç)
ANHA

No comments