Breaking News

TEV-DEM: Türkiye tarafından planlanmış bir saldırıdır

HABER MERKEZİ – TEV DEM Yürütme Kurulu, Kobanê’ye dönük saldırının, Kürt halkının varlığına son vermek amacıyla Türkiye tarafından planlı olarak çetelerin eliyle gerçekleştirildiğini, bunun da DAIŞ ile TC’nin işbirliğini bütün çıplaklığıyla bir kez daha gözler önüne serdiğini bildirdi.
Kobanê’ye dönük bugün DAIŞ çeteleri eliyle gerçekleşen kanlı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yapan TEV DEM Yürütme Kurulu, saldırının Türkiye tarafından Kürt halkına yönelik geliştirilen düşmanca siyasetin sonucunda çetelere yaptığını belirtti. Saldırının esas amacının da özgürleştirilen alanlara halkın ve özelde Kobanêlilerin geri dönüşünün önünün alınması ve yeniden inşa çalışmalarına katılımın engellenmesi olduğuna dikkat çekti.
Rojava Demokratik Toplum Hareketi TEV DEM Yürütme Kurulu’nun yayınladığı açıklama şöyle:
“Bugün sabah erken saatlerde Kobanê kenti DAIŞ çetelerinin şiddetli bir saldırısına maruz kaldı. Çeteler sivil halka yönelik bir katliam gerçekleştirdi. Bunun sonucunda onlarca sivil yurttaş yaşamını yitirdi, onlarcası da yaralandı. TEV-DEM olarak şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Hiç tereddütsüz çetelere karşı direnişe bağlı kalarak, tarihi Kobanê direnişiyle kazanılan direniş ruhuyla hareket edeceğimizi bildiriyoruz.
DAIŞ çetelerinin gerçekleştirmiş olduğu bu katliam, Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi’nde YPG/YPJ güçleri karşısında aldıkları tarihi yenilginin ispatıdır. Çeteler derin bir kriz yaşamakta, tüm dünya kamuoyu çetelerin yenilgisini ve halkımızın tarihi başarısını dile getirmektedir. Kazanılan başarıların tüm bölgede çok derin bir stratejik etkide bulunduğu aşikardır. Bu nedenle özgür halklara düşmanlık yapanlar, yaşadıkları ağır yenilginin acısıyla bölge halklarından, özellikle Kürt halkından intikam almak istemektedir.
Girê Spî’nin özgürleştirildiği andan itibaren başta Türk hükümetinin başındaki kişiler olmak üzere Türkiye devleti tümden olağanüstü bir hareketlilik içine girerek, bölgedeki Kürt ve Arap hakları arasında kargaşa ve düşmanlık yarama çabası içinde olmuştur.
Tüm basın organları ve medya kuruluşlarında sözde muhalefet adına hareket eden bazı ırkçı faşistleri kullanarak bunlar aracılığıyla Kürt halkını yok etme siyasetini yürütme çabası içinde olmuştur. Bu saldırı, bölgede kargaşa çıkarmak suretiyle Kürt halkının varlığına son vermek amacıyla Türkiye tarafından planlı olarak çetelerin eliyle gerçekleştirilmiştir.
Bir kez daha Türkiye’nin DAIŞ çeteleriyle ilişkisi ispatlanmıştır. Türk askerlerinin denetimindeki bölgelerden, DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye geçmesine izin verilmiştir. DAIŞ çeteleri Kobanê (Mürşitpınar) sınır kapısından saldırı düzenlemiştir. Bu da Türk devleti ve DAIŞ arasındaki ortaklığı bir kez daha açık bir şekilde gözler önüne sermiştir. Türkiye’nin yürüttüğü bu siyaset çok tehlikeli ve sınırsız bir düşmanlık içermektedir. Bu planlı saldırılar bizi özgür ve demokratik irademizden milim geriletemeyeceği gibi, her türlü zorluğa ve saldırılara Rojava direniş ruhuyla gereken cevap verilecektir.
Tarihi başarıdan sonra sivillere karış geliştirilen bu barbar saldırı, özgürleştirilen bölgelere sivillerin, özellikle Kobanê halkının dönüşünü engellemeyi amaçlamaktadır.
Son tarihi kazanımlarla birlikte göç eden halkın geri dönüşünde büyük bir artış sağlanmış, dönenlerin de yeniden inşa ve yaşamı örgütleme çalışmalarına katılımı da aynı oranda artmıştır. Bu durum ise, Kürt düşmanlığı yapan kesimlerin hiç istemediği bir gelişmeydi.
Bu nedenle tüm halkımızı topraklarına, evine yurduna geri dönerek yeniden inşa çalışmalarına katılmaya, aynı şekilde Kobanê’nin direnişle elde ettiği tarihi kazanımlarını savunmaya, direnişini büyütmeye çağırıyoruz.
Ancak gücümüzü birleştirerek, süreklilik arz eden bir çalışma ve direniş ruhuyla halkımıza dönük yürütülmek istenen her türlü plan ve kirli oyunları boşa çıkarabiliriz.
(aç)
ANHA

No comments