Breaking News

Gençler Hesekê savunmasında

HOŞENG HESEN
HESEKÊ – Rejim güçlerinin halkı savunmasız bırakmasıyla Hesekê’de artan çete saldırıları üzerine kentte yaşayan kütler kendi savuna sistemlerini güçlendirdi. Tüm toplumsal kesimlerin aktif yeraldığı savunma hattında Rojava Gençlik Birliği üyeleri de Hesekê savunmasında etkin rol oynuyor
DAIŞ çetelerinin saldırılarına rejim güçlerinin direnmemesi ve bazı Baas güçlerinin DAIŞ saflarına geçmesiyle Hesekê’nin güneyindeki Neşwa Rojhilat , Neşwa Rojava, Leîliyê ve Xiwêran mahallelerinde çatışmalar şiddetlenmeye başladı.
Artan çatışmalar ve çetelerin kürt mahallelerine de saldırı girişimlerine karşı kentin YPG ve Asayiş güçlerinin denetimindeki kuzey mahallelerinde tüm toplumsal kesimler direniş için seferber olup YPG ve asayiş güçlerinin yanında yer alarak savunma hattını güçlendirdi.
Rojava Demokratik Gençlik Birliği de Hesekê’de güçlendirilen savunma hattındaki yerini aldı. Gençler, olası saldırı ihtimaline karşı gece gündüz mahallelerde nöbet tutuyor, kontrol noktaları oluşturarak halkın can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.
Rojava Demokratik Gençlik Birliği Hesekê yöneticilerinden Rûbar Osman, kente yönelik saldırıların artması üzerine gençler olarak en temel görevin savunma olduğu bilnciyle direniş temelinde yeniden örgütlendiklerini belirtti.
Gençliğin her alanda toplumun öncü gücü olduğunu kaydeden Rubar Osman “başarı da kuşkusuz gençlerin direnişe öncülük etmeleriyle elde edilecek. Bu yüzden şimdi savunma hatlarındayız. Gençlik olarak sonuna kadar halkımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.
‘Diğer mahallelerden gelen göçmenleri de savunuyoruz’
Osman, çete saldırılarından kaçan binlerce kişinin güney mahallelerinden kürt mahallelerine sığındığına dikkat çekerek “demokratik özerk yönetimimize bağlı kurumlarımız, bu göçmenlere sahip çıkıyor. Yaşamsal ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz de tüm gücümüzle onlara yardımcı oluyor, hiçbir fark gözetmeden onları da savunuyoruz” dedi.
Gençlere direnişi büyütme çağrısı
Rojava Demokratik Gençlik Birliği yöneticisi Rubar Osman tüm gençlerin bu tarihi süreçte devrime ve halkı kazanımlarına daha güçlü sahip çıkmaları gerektiğini belirterek “gün onur günüdür. Gün Hesekê kentini ve halklarını başarıyla koruyup savunma günüdür. Tüm gençler bu onura ortak olmalıdır” diyerek gençleri Hesekê direnişne çağırdı.
(aç)
ANHA

No comments