Breaking News

Kobani yönetimi: Türkiye’nin çetelere desteği açığa çıktı

HABER MERKEZİ – Kobani yönetimi, YPG güçlerinin Girê Spî’yi özgürleştirmemesi için Türkiye tarafından çetelere verilen desteğin son çete saldırılarında da açığa çıktığını belirterek Türkiye bu saldırılara ve çetelere karşı tutumunu netleştirmelidir” dedi.
Kobani Kanton Yönetimi, DAIŞ çetelerinin Kobani saldırısı ve gerçekleştirdiği sivil katliamına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:
“YPG/YPJ’nin Burkan El-Firat güçleri ve DAIŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle’ birçok başarı kazanarak çeteleri bitişe götürdüğü, çok sayıda köy ve bölgeyi çetelrden temizleyip bölgenin çokrenkli ulusal yapısını yeniden sağladığı bir dönemde DAIŞ çeteleri ile ona destek olan çevreler her türlü terörist yöntemlerle birkez daha harekete geçmiştir. Bununla Girê Spî ve etrafındaki köylerin özgürleştirilmesiyle elde edilen büyük demokrasi ve insanlık kazanımlarını, yine ağır yenilgilerini gizleme çabasında olmuşlardır.
Türkiye ve Kobani’nin güney köylerinden bölgeye giren çeteler, vahşi saldırılarını gerçekleştirmiş, bu saldırılar sonucunda 142 sivil yaşamını yitirirken 183 kişi de yaralanmıştır. Tüm saldırı kurbanları sivill halktır ve çoğunluğu kadın ve çocuklardır. Saldırganların amacı bölgede kargaşa çıkarmak ve toplumda korku yaymaktır.
Bu saldırı hiç kuşku yok ki hakların kardeşliği projesini yok etmek isteyen güçlerce gerçekleştirilmiştir. DAIŞ çetelerine karşı ortak güçlerinin kazanımlarını ve direnişlerini, uluslararası güçlerin desteğini ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Kendi çıkarları için de çocuk, kadın ve sivillerin canlarını almaktan çekinmemiştir.
Ancak güçlerimiz verdikleri sözü yerine getirerek bu kesimlerin tüm plamlarını boşa çıkarmış ve varlıklarını sona erdirmiştir. Saldırganları dört bir yandan kuşatarak saldrıganları temizleme hamlesini başlatarak sürdürmektedir.
Birkez daha tüm açıklığıyla belirtiyoruz ki, güçlerimiz çeteler tarafından kalkan olarak kullanılan tüm sivilleri kurtaracaktır. Temizlik operasyonu da sırf sivillerin kurtarılabilmesi için yavaş ilerlemektedir.
YPG güçlerinin saldırılara cevap verdiği ve Kobani Kantonundaki sivil halka güvenli bir ortam tesis ettiği bir dönemde Demokratik Özerklik Yönetimi olarak tüm dünya kamuoyunu, dünyanın tüm özgürlükçü ve demokrasi yanlısı güçlerini, tüm insanlık değerlerini tehdit eden ve ayaklar altına almaya çalışan çete terörünü sona erdirmek için YPG savaşçılarına ve temsilini Asayiş güçlerinin yaptığı güvenlik güçlerimize yardım ve destek sunmaya çağırıyoruz.
Türkiye’nin çetelere destek sunduğu açığa çıkmıştır ve bunun ilk olmadığı da bilinmektedir. Türkiye, güçlerimizin Girê Spî’yi özgürleştirmemesi için bu desteği vermiştir.
Bu temelde Türkiye hükümeti ve halkını, Kobani’ye ve kürt halkına karşı komşuluk görevlerini yerine getirmeye; komşumuz Türkiye’yi, Kobani’nin karşı karşıya kaldığı saldırılara ve DAIŞ çetelerine karşı tutumunu netleştirmeye çağırıyoruz.
Sonuç oarak direniş irademizin ve halkımızı ve toplumumuzu savunma sözümüzün insanlığa duyduğumuz inanç, demokratik kültürümüz, toplumsal adalet ve eşitlik ilkeleri temelinde kararlılıkla süreceğini birkez daha belirtiyoruz. Rojava’nın onur direnişi kazanacak ve adalet yerini bulacaktır.ˮ
(aç)
ANHA

No comments